Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Mazda MX-5 Cup

Track limits overheersen Kwalificatie Mazda MX-5 Cup

20200925-RBN 0539

András Király blijft gedurende de kwalificatie wel binnen de lijntjes en pakt de snelste tijd voor Milan Teekens en Maxime Oosten. Omdat de wedstrijdleiding nog bezig is alle track limits straffen te bekijken is de uitslag nog onder voorbehoud.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

20200925-RBN 0485


Milan Teekens gaat (te) voortvarend van start tijdens de Mazda kwalificatie op TT Circuit Assen. Hij raakt gelijk zijn eerste snelle ronde kwijt vanwege het overschrijden van de track limits. Pim van Riet en Maxime Oosten treffen hetzelfde lot. Na de twee vrije trainingen zijn de rijders gewaarschuwd dat de wedstrijdleiding hier op gaat letten. Ronald van Loon veroorzaakt een gele vlag situatie nadat de Ooperon rijder de grindbak van de Ossebroeken bezoekt. Hij kan echter op eigen kracht verder en de kwalificatie ondervindt hiervan geen hinder.

Halverwege de 20 minuten durende kwalificatie pakt András Király de kop voor Milan Teekens en Marcel Dekker. De Belg Filip Wojtowicz laat zich steeds beter gelden en ligt op plaats vier voor Pim van Riet en Berry van Elk. Maxime Oosten blijft op de achtste plaats hangen omdat ook zijn laatste snelle ronde van hem wordt afgenomen. De Friese tiener is niet de enige boosdoener, een flink aantal collega's worden ook bestraft. Er zijn echter zoveel track limits straffen dat de wedstrijdleiding besluit achteraf sancties uit te delen.

20200925-RBN 0506

Met nog vijf minuten te gaan draait Oosten een foutloze ronde en neemt de derde plaats over van Marcel Dekker, op twee honderdste van een seconde achter
Teekens. Pim van Riet moet zijn Mazda aan de kant zetten met elektronische problemen.

20200925-NRB 5820

Er verandert niets meer in de slotfase. Király mag de tweede Mazda race vanaf poleposition vertrekken. De tweede en derde tijd zijn voor Milan Teekens en Maxime Oosten. Jerome Greenhalgh eindigt als tiende en mag door de omgedraaide startopstelling in de eerste race vanaf de poleposition starten.
Omdat de wedstrijdleiding nog bezig is alle straffen te bekijken is de uitslag nog onder voorbehoud.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet