Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Massa wederom naar pole

Ferrari is tot dusver niet te kloppen in de kwalificaties. Voor de derde keer op rij scoorde vandaag een Ferrari de pole, voor de tweede keer op rij was Felipe Massa de dader. Lewis Hamilton gooide in Bahrein wederom hoge ogen en mag als tweede starten. Beide coureurs op de eerste startrij zien morgen in de spiegels hun teamgenoten staan; Räikkönen start als derde, Alonso als vierde. Christijan Albers eindigde de kwalificatie voor de tweede keer dit jaar als allerlaatste, zijn teamgenoot Sutil bleef behalve zijn teamgenoot ook de met een haperende versnellingsbak kampende David Coulthard voor.

Tekst: Daan Jeuken

De eerste sessie kende weinig verrassingen. Behalve de twee Spykers en Coulthard haalden ook beide Toro Rosso’s en Takuma Sato de tweede ronde niet. In die tweede ronde kwamen beide Honda’s er weer niet aan te pas, zij starten morgen als vijftiende (Barrichello) en zestiende (Button). Ook Ralf Schumacher (veertiende) en Heikki Kovalainen (twaalfde) vielen tegen. Verder vielen, iets minder verrassend, Alexander Wurz en Anthony Davidson uit.

In de laatste sessie, maar eigenlijk al de hele kwalificatie, werd duidelijk dat er dit jaar echt twee topteams zijn; Ferrari en McLaren deden weinig voor elkaar onder. Ook al de hele kwalificatie waren Massa en Hamilton hun teamgenoot te snel af. Achter de vier koplopers staan beide BMW’s, onder aanvoering van Heidfeld, die zich serieus gaan profileren als best of the rest. Fisichella, Webber, Trulli en Rosberg completeren de top-tien, maar staan toch wel een klein eindje achter de eerste zes.

Uitslag kwalificatie GP Bahrein Formule 1,
Sakhir, zaterdag 14 april 2007

1. Felipe Massa, 1:32.652
2. Lewis Hamilton, op 0.283
3. Kimi Räikkönen, op 0.479
4. Fernando Alonso, op 0.540
5. Nick Heidfeld, op 0.752
6. Robert Kubica, op 1.058
7. Giancarlo Fisichella, op 1.404
8. Mark Webber, op 1.454
9. Jarno Trulli, op 1.502
10. Nico Rosberg, op 1.747

20. Adrian Sutil, 1:35.280
22. Christijan Albers, 1:35.533

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet