Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Steeds sneller rondetijden in kwalificatie Supercar Challenge op natte baan

 MGL9030

Het is 8.25 uur als de rijders van de Supercar Challenge de baan opkomen voor de kwalificatie. Met eerst de GT&Prototypes op de nog natte baan is het zoeken naar grip. Alain Berg, vorig jaar nog in een Radical, rijdt nu in een Norma M20FC naar de pole voor race 1. Huub van Eijndhoven is de snelste in GT, Lorenzo van Riet pakt in zijn laatste ronde de pole in Supersport 1. Ook in de Sport divisie wordt pas in de laatste ronde de polesitter bekend, Danny Wagtmans wijst Chris Voet terug naar P2.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR en Gerrie Hoekstra

De Supercar Challenge rijders moeten al vroeg flink aan de bak. Op een nog vochtige baan beginnen de grote kanonnen uit de twee grootste klassen, de prototypes en de GT's, hun kwalificatie al om half negen in de ochtend. Slicks blijken toch de juiste keuze. Een flauw zonnetje breekt door over het TT Circuit Assen.

In de beginfase pakt Porsche-rijder John De Wilde de snelste tijd voor merkgenoot Huub van Eijndhoven en de in de hogere LMP3 Division rijdende Max Aschoff. Het is nog glad op de baan, Luc de Cock spint en glijdt door het gras van de Geert Timmerbocht. In al zijn ijver is onze Zuiderbuur reeds opgeklommen naar een tweede plaats achter de Luxemburger Alain Berg. Sam Dejonge wringt zich tussen deze twee rijders en gaat naar de tweede plaats. Uiteindelijk na 20 minuten tijdtraining blijft de sympathieke Alain Berg (1:42.743) met zijn Norma aan de kop voor Sam Dejonghe (1:44.113) met een zelfde bolide. De derde plaats is voor Luc de Cock met een zelfde Norma M20FC.


 MGL9043

Op de nog natte baan kan Max Aschoff nog niet al zijn power kwijt met de imposante Ginetta Nissan G58. Vijfde wordt de jonge Porsche coureur Huub van Eijndhoven.

De grote kanonnen worden in de tweede kwalificatie vervangen door de Supersport en de Sport klassen. Bernard Blaak spint in zijn outlap in de rondte. De tijden van gisteren worden bij lange na nog niet gehaald. De baan blijft op sommige plekken vochtig en dat maakt het erg tricky voor de rijders. In de beginfase is Oscar Gräper met zijn Leon Cupra de snelste op de baan, maar de tijden worden steeds sneller.


IMG 0260


 MGL9245

Marcel van de Maat is zijn rubber aan het verbranden en gaat dwars en in de rondt in twee achteréén volgende ronden in de zelfde bocht. René Steenmetz gaat naar de voorste plaats gevolgd, door Gräper, maar het is in de slotfase Lorenzo van Riet die zijn Hyundai i30N naar voren werkt. Bart Arendsen, die op Zandvoort beide races in zijn klasse won, kan het tempo niet volgen. Hij kwalificeert zich pas als achtste in Supersport 1. Jonas de Kimpe rijdt de derde tijd.


 MGL9316

In de Sport Divisie is Chris Voet aanvankelijk met zijn Peugeot RCZ Cup de snelste man voor Danny Wagtmans in zijn Ford Focus Silhoutte. Mark Wieringa gaat bij de uitgang van de pits over de witte lijn en dat kost hem drie plekken terug op de startgrid. Even later blijkt hij ook te hard te hebben gereden in de pitstraat en dat kost hem nog twee plekken.


 MGL9391

Uiteindelijk is het toch Danny Wagtmans die naar de snelste tijd koerst en Chris Voet naar de tweede plaats terug verwijst. Jan Berry Drenth met de Zilhouette wordt derde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet