Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Nieuwe BMW M240i Cup kent een vliegende start

M240iCup 7

Dayvtec en Driving-fun.com, twee bekende namen in de Nederlandse autosport, slaan de handen in 2020 ineen om een spectaculaire nieuwe klasse op het circuit te introduceren: de BMW M240i Cup.

Tekst en foto's: aangeleverd bericht

M240iCup 1


Deze door Dayvtec geprepareerde auto's hebben zich op de oude lay-out van Circuit Zandvoort al bewezen door een indrukwekkend snelle rondetijd van 1.46.9 te noteren. Het afgelopen jaar waren de M240i's al een veel geziene gast op de circuitdagen van Driving-fun.com, waarbij zeer veel meters gemaakt werden en alle kinderziektes verholpen konden worden.

  M240iCup 6

"Daardoor zijn de auto's nu naast bloedsnel ook compleet bullit proof", aldus Davy Lemmens, eigenaar van Dayvtec. "Inmiddels hebben we al 26 auto's gebouwd en deze zijn ook allemaal al verkocht. We worden eerder beperkt door het tempo waarin we auto's kunnen bouwen, dan door de animo voor deze auto. De bedoeling is om dit jaar op 45 auto's uit te komen en volgend jaar willen we dat doortrekken naar minimaal 65 auto's. Bovendien willen we het klimaat in autosportland graag veranderen. We werken met een open calculatie waarbij het voor alle deelnemers vooraf exact duidelijk zal zijn wat ze waar voor betalen."

  M240iCup 2

"In Driving-fun.com hebben we hierin een enthousiaste partner gevonden. Sinds dit jaar is Driving-fun.com in het bezit van een organisatielicentie van de KNAF om races te organiseren met hun huurauto vloot, maar ze zochten nog een nieuwe klasse om hun programma mee aan te vullen. Daarnaast hebben ze een groot bestand van racers en trackday klanten waarvan velen ook enthousiast zijn geraakt over de M240i."

  M240iCup 4

De kalender voor 2020 ziet er als volgt uit:

Ronde 1 - Zondag 22 maart - TT Circuit Assen
Ronde 2 - Dinsdag 12 mei - Circuit Zandvoort
Ronde 3 - Vrijdag 19 - 21 juni - Spa-Francorchamps
Ronde 4 - Donderdag 30 juli - Circuit Zandvoort
Ronde 5 - Donderdag 20 augustus - TT Circuit Assen
Ronde 6 - Maandag 21 september - Circuit Zandvoort
Ronde 7 - Woensdag 14 oktober - Circuit Zandvoort

  M240iCup 8

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet