Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Terugblik 2019 René de Boer

Terugblik juni Dumas
Met coureur Romain Dumas, die een nieuw elektrisch ronderecord op de Nordschleife reed

In het voorjaar volgde ik ook nauwgezet de elektrische activiteiten met de Volkswagen ID.R op de Nordschleife, die uitmondden in een nieuw EV-ronderecord. Een interessant project om te volgen. Begin mei was er de eerste DTM-race op Hockenheim, voor het laatst de locatie van de seizoensstart, naar later zou blijken. Wederom gecombineerd met FIA WEC in Spa, waar ik op donderdag was. Een week daarna was ik in Frankrijk bij een expositie rondom 100 jaar Citroën in Moulins, op dinsdag gevolgd door de opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van 50 jaar Porsche 917 in het Porsche Museum in Stuttgart. Enkele weken eerder had ik al een workshop meegemaakt op het complex van Weissach, waar de volledig gerestaureerde 917 met het chassisnummer 001 in handen van Marc Lieb de sporen kreeg en waar diverse betrokkenen van destijds, waaronder technici en rijders, uitvoerig vertelden over die geweldige sportwagen. Een groot genoegen om mee te maken!

Terugblik april 917
50 jaar Porsche 917, een interessant jubileum met vele leuke activiteiten

De DTM op Zolder, een zeer geslaagde terugkeer na jarenlange afwezigheid, en de Formule E in Berlijn waren mijn volgende evenementen. Het eerste weekeinde van juni was vrij, daarna stond de reis naar Misano voor de DTM op de kalender.

Terugblik juni Ferrari
Indrukwekkende Ferrari-tentoonstelling in Maranello

Ik vloog op donderdag vroeg, om in Maranello de expositie rondom 90 jaar Scuderia Ferrari in het Ferrarimuseum te kunnen bezoeken. Een indrukwekkende aanblik. Misano was uitstekend, maar in Italië heb ik het tenslotte vrijwel altijd naar mijn zin. Van daar ging het direct op maandag met de eerste ochtendvlucht vanuit Bologna naar Parijs en van daar uit naar Le Mans voor de 24-uursrace. Mijn 21e bezoek aldaar en opnieuw een fijn evenement volgens mijn vertrouwde recept: de eerste paar dagen in het door mij zeer geliefde Hotel de France in La Chartre-sur-le-Loir, vervolgens in een luxe camper op het circuitterrein, met grote dank aan Porsche. Jammer dat ik er, zoals het er nu uitziet, in 2020 niet ben: DTM in Anderstorp op hetzelfde weekeinde.

Terugblik Juni Le Mans
Le Mans: ook in de regen een feest om te zijn

Na de race in Le Mans was er het volgende weekeinde weer een 24-uursrace, en wel op de Nürburgring. Collega Staat nam de honneurs waar voor de 24-uursrace, ik deed WTCR en een beetje randgebeuren, zodat ik op vrijdag de gelegenheid had om gewoon eens lekker als toerist met de kinderen te genieten van het evenement, dat ik als toeschouwer geweldig vind, maar om te werken bepaald niet mijn favoriet is. De rest van het werk rondom de race deed ik dan ook thuis, grotendeels op het terras dankzij het heerlijke zomerweer.

Terugblik Juni Nbr
Met de kinderen als bezoeker tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring

Het volgende weekeinde was ook vrij, daarna was er een van de jaarlijkse hoogtepunten in de vorm van de DTM op de Norisring in Neurenberg. Voor een reportage in het blad CitroExpert had ik een nieuwe DS 3 Performance Edition meegenomen, dus het leek collega Staat en mezelf leuk om wat Duitse circuits te bezoeken voor een foto. We begonnen op de Nürburgring en zakten via Hockenheim af naar Stuttgart, waar we het Solitude-stratencircuit bezochten. Voor mij een nieuwe, want daar was ik nog niet eerder. Eigenlijk wilden we op maandag direct terug, maar we hadden beide tijd en het was mooi weer, dus we besloten vanuit Neurenberg ook de circuits in het oosten van Duitsland aan te doen: Schleizer Dreieck (weer een nieuw circuit op mijn lijst), Sachsenring (waar net het MotoGP-circus vertrok), Lausitzring, de Avus in Berlijn en Oschersleben. 1200 kilometer in twaalf uur, een heerlijke rijdag die resulteerde in een leuke reportage.

Terugblik juli DS3
Met een DS 3 naar diverse Duitse circuits, hier op de Schleizer Dreieck
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet