Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: "So British"in Autoworld officieel geopend. McLaren M50 Senna in the spotlights

Afgelopen donderdagavond werd in aanwezigheid van de Britse Ambassadeur in België Sir Martin Shearman en de Belgische Minister van Staat, Herman de Croo, de "So British" tentoonstelling in het Brusselse Autoworld officieel geopend. Werkelijk een prachtige expositie in het teken van Londen, Life Style, een klein beetje Goodwood en als publiekstrekker de McLarenM50 Senna. Ruim 1200 aanwezigen woonden de officiële opening bij.

2019 Overzichtsfoto
Geen Formule 1,Indycar of Endurance maar Goodwood als thema. Hoe leuk kan het zijn.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

"So British"in Autoworld officieel geopend. McLaren M50 Senna in the spotlights
Toen de organisatoren van "So British" 1,5 jaar hun plannen smeedden om een expositie in het teken van de Britse automobielgeschiedenis te organiseren hoopte men in Brussel dat de Brexit hype een beetje zou overwaaien. En uitgerekend tijdens de opening van de "So British" expositie vonden in Engeland verkiezingen plaats die het thema eigenlijk actueel maakten, hoewel de echte auto(sport)liefhebber liever afstand neemt van de politiek.

2019 Officiele opening
Opening in traditionele Britse stijl. Hoe geweldig is dit niet?

De decoratie van de expositie is prachtig. Je waant je niet in Brussel maar in Londen met al die fantastische fotografische achtergronden van Piccadilly Circus, Kensington en andere Londense buurten. De crew van Autoworld verzamelde voor deze expositie zo'n 60 mythische en iconische auto's uit de periode na WWII.

2019 Officiele Opening 2
Meest bijzondere opening van  het jaar.


Wel verdeelde men de auto's in diverse Groepen zoals Old School, The Swinging Sixties, The dark days en Let's Race. En onder laatst genoemd thema vind je een fraaie decoratie van Goodwood waarin voor Jaguar, Bentley en Lola een bescheiden rolletje is weggelegd.

Het klapstuk van de expostie? De McLaren Senna M50 die speciaal voor Trackdays werd ontwikkeld en waarvan er slechts 500 zijn gebouwd. Een adembenemende bolide die het absolute klapstuk genoemd mag worden. "Alleen al vanwege de naam Senna zou ik wel een stukje in deze bolide willen rijden en dan nog niet eens hard" verklaarde een dame van middelbare leeftijd vol enthousiasme tegenover uw reporter.

2019 Sebsatian Debaere
Museumdirecteur Sebastien de Baere opent "So British"officieel.

Maar niet alleen voor McLaren maar ook voor andere merken is er een hoofdrol weggelegd zoals Bentley, Jaguar en Aston Martin. Met een nieuwe directie en een dynamische aanpak steeg het afgelopen jaar het aantal bezoekers van 55.000 naar 180.000 waarbij de tijdelijke expo's de redding van het museum vormden.

2019  Doedelzakspeler
De muzikale omlijsting was "So British"

Onder het genot van Britse culinaire hapjes en drankjes maakten wij donderdagavond een kleine fotografische rondgang van een uniek event waaraan eveneens de Britse lifestyle werd toegevoegd. De expositie is tot 26 januari 2020 in het Brusselse Autoworld te bewonderen.

2019 Gasten
Maar liefst 1200 genodigden woonden de officiële opening bij.

2019 Jaguar Bentley

Een "moderne" Jaguar en Bentley voor het thema Goodwood.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet