Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Renger van der Zande op herhaling met Konica-Minolta WRT-Cadillac in IMSA-kampioenschap

191115 IMSA Renger

Goed nieuws vanuit de Verenigde Staten, waar Renger van der Zande zich mag gaan opmaken voor een derde seizoen met de nummer 10-Konica Minolta-Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Nadat Jordan Taylor eerder deze week zoals verwacht werd aangekondigd als nieuwe fabrieksrijder voor het Corvette-programma in de GTLM-klasse als vervanger van Jan Magnussen, moest WTR op zoek naar vervanging. Daarbij verwachtten velen, dat teambaas Wayne Taylor en mede-aandeelhouder Max Angelelli voor twee nieuwe rijders zouden kiezen, maar de bestaande samenwerking met Van der Zande wordt toch gecontinueerd. Als nieuwe rijder komt de Australiër Ryan Briscoe aan boord, die overkomt vanuit het gestopte Ford-GT-programma.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, PR

Een ruime maand geleden, op zaterdagavond laat, liepen we tijdens de tien-uursrace 'Petit Le Mans' met Van der Zande mee de teamtrailer van Wayne Taylor Racing in. Hij was net uitgestapt na zijn laatste stint, zijn rijtijd zat erop. "Het kon wel eens de laatste geweest zijn", zei hij zelf, licht melancholiek, terwijl hij uw verslaggever een zwarte teamcap met blauw stiksel in de handen drukte als souvenir.

Toch blijken zijn prestaties in de afgelopen twee jaar, waarin hij een aantal malen een belangrijk aandeel in het succes van Wayne Taylor Racing gehad heeft, niet onopgemerkt te zijn gebleven. Dat uit zich dus nu in een nieuw contract voor het komende seizoen, waarin hij een team gaat vormen met Ryan Briscoe. Voor de lange-afstandsraces, te beginnen met de Rolex 24 at Daytona, waar WRT in januari van dit jaar won, krijgt het duo versterking van de Japanner Kamui Kobayashi, die ook dit jaar al deel uitmaakte van het winnende team, en vijfvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon.

Van der Zande was goed voor de pole-position tijdens de Rolex 24 at Daytona in 2017, zijn allereerste optreden voor het team, en maakte in de laatste ronde van Petit Le Mans vorig jaar ook de manoeuvre die beslissend was voor de overwinning, de enige zege van het team in 2017. Daarna volgde in januari van dit jaar dus het genoemde succes in Daytona.

190127 Zande Rolex
Van der Zande met zijn Rolex na het winnen van de 24 Uur van Daytona

"Natuurlijk ben ik erg blij, de samenwerking met het team voort te zetten", aldus Van der Zande. "Ik denk dat we de afgelopen twee jaar een goede relatie hebben opgebouwd, en als het gaat om continuïteit is het fantastisch om voor het derde opeenvolgende jaar voor hetzelfde team te rijden. In dit team gaat alles om continuïteit en herhaling, dingen iedere keer opnieuw beter doen. Daarom zijn er zoveel mensen die al tien jaar of langer voor het team werken. Dat maakt het ook zo goed. Ik ben blij vooruit te kunnen kijken en het team voelt als mijn thuisbasis in Amerika."

191027 Zande actier
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet