Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Dick Burger wint beide slotraces van succesvol seizoen 2019

3S3A6752

Het zevende en laatste event van de DRDO in 2019 heeft op woensdag 23 oktober twee races met een nieuwe winnaar gebracht. Dick Burger reed zijn Porsche Cayman GT4CS in beide races als eerste onder het zwart-wit geblokt door. In de eerste race bleef hij Tom van der Zwet en Alexander Berger voor, in de tweede race wisselden Van der Zwet en Berger van positie. Na de races op Spa-Francorchamps, waar het hemelwater het de rijders niet makkelijk maakte, werden de twee laatste races op Circuit Zandvoort op een droge baan gereden. Een mooi slot aan een perfect seizoen voor de DRDO-coureurs, teams en organisatie.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

3S3A6445


Kwalificatie
In de divisie Specials+ was Dick Burger met een ronde van 1:51.184 de BMW 240i van Tom van der Zwet 0.823 te snel af. De fraaie GP Elite Porsche Cayman mocht dus vanaf de mooiste startplek beginnen.

3S3A6235

Dennis van der Linden werd op Spa al kampioen in de klasse M3 en onderstreepte dit met de pole in zijn klasse voor Peter Koelewijn.

Vader en zoon Verhoeven bleven in hun BMW E46 compact de Clio van Chrisitaan Frankenhout en Bram van Es voor bij de Specials.

0P4A8406

In de Standaard klasse ging de strijd om de pole weer tussen Han Kolenaar en equipe Creemers-Van Steen. De Mazda MX-5 van Kolenaar won die strijd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet