Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

Raceway Venray: LMV8 Oval Euro Cup Raceway Venray. Zware crash Barry Maessen. Hattrick voor Ralph Verberkt

2019 Close Racing 2
Close Racing zoals we het zo graag zien. 


V8 Oval Euro Cup Raceway Venray
De dramatische weersvoorspellingen werden gelukkig niet ingelost afgelopen zondag. Af en toe wat lichte regen met daarna weer droge omstandigheden. Op de inschrijvingslijst waren 18 deelnemers ingeschreven maar uiteindelijk kwamen er om uitlopende redenen, slechts 15 aan de start, waarvan één deelnemer al in zijn eerste outlap crashte omdat zijn transponder niet optimaal functioneerde.


2019 Verberkt Adriaenssens
Hattrick voor ovalspecialist Ralph Verberkt.

Ralph Verberkt was met zijn Ford geïnspireerde LMV8 in de Eurocup duidelijk de snelste man. In de eerste wedstrijd leverde hij aanvankelijk een fraai duel met Barry Maessen in zijn Chevrolet Camaro. Vanwege het overschrijden van een witte lijn werd Maessen door de wedstrijdleiding één plek teruggezet, waardoor de Duitse ovalspecialist Philipp Bachor met zijn Chevrolet Impala als tweede geklasseerd werd.

2019 Bachor 2
De Duitser Philipp Bachor in actie.

De tweede wedstrijd leverde andermaal een overwinning op voor Verberkt met zijn Ford. De Belg Jentsen Adriaenssens eindigde als tweede en de Rus Yevgen Sokolovsky in zijn Jimmie Johnson geïnspireerde gloednieuwe Chevrolet als derde. In de Finale zou hij een dramatische rol vervullen.


2019 De Weerdt
De Belg Jerry De Weerdt, een bekende ovalspecialist uitkomend voor het team van Braxx Racing.

In tegenstelling tot in Amerika wordt op de Raceway Venray wel bij regen op regenbanden gereden. Dit is was wel een punt dat opviel en voor sommige rijders was het bij de motregen toch wel een beetje glibberen. De Finale kende al kort na de start van de race een dramatisch begin.

2019 Opstellen
Opstellen tijdens de natte kwalificaties.

2019 Tony Sempels
Onze zuiderbuur Tony Sempels plaatste als eerste zijn handtekening op de muur en was voor de rest van de dag uitgeschakeld. Gelukkig kon de auto, voor de rijder die op een super low budget rijdt hersteld worden.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet