Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Alexander Berger - We zijn gedreven haantjes, maar ook kleine jongetjes die veel plezier hebben tijdens het racen

DSCN3842


Het is warm op Circuit Zandvoort. Hevig transpirerend komt rijder Alexander Berger uit zijn auto en is op weg naar de ijskast voor een koud flesje water. Na een moment van bezinning is het tijd voor een kort gesprek.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus

"Voorheen reed ik met een BMW 130i, maar vandaag maak ik mijn debuut in een gloednieuwe, door Dayvtec volledig omgebouwde BMW 240i. De wagen is nog zo nieuw dat de lucht ventilator, die voor wat verfrissende lucht moet zorgen, nog niet is aangesloten en de temperatuur flink liet oplopen tot boven de 35 graden. Maar ondanks dat ging het perfect en was ik gelijk in de top drie te vinden tijdens deze kwalificatie".

  3S3A7128

"Ik had al veel eerder de 'drive' om aan autoracen mee te doen, maar had te weinig financiële draagkracht om er toen mee te beginnen. Pas zes jaar geleden heb ik de stap genomen om te gaan racen en ben ik op zeven zaterdagmiddagen de racecursus van de Rensportschool Zandvoort gaan volgen met een BMW E30. Ik vond het allemaal prachtig en was gelijk besmet. In het begin was het best wel eng, je kent de limiet van je wagen nog niet, maar dat moet je stapje voor stapje gewoon leren.


3S3A7171

Met een leuk groepje van vijf man zijn we gaan vrij rijden bij de DRDO clubavonden. Ik heb heel veel geleerd van Danny van Dongen, die mij de kneepjes van het hard rijden heeft bijgebracht waardoor ik langzaam mijn limiet kon verleggen. Ook ben ik een aantal keren uitgekomen bij bij DNRT wedstrijden in de Supersport klasse. Ik hou van de dynamiek op het circuit. De kick en de spanning bij een start. Ik ben gek van de onderlinge competitie, ik zou het een stuk minder vinden als ik alleen over de baan zou moeten rijden.

A38I6463


Bij Dayvtec hebben we nu 6 tot 7 rijders die even goed of even slecht zijn en we lachen wat af. De onderlinge plezierige kift na afloop van een kwalificatie of race hoort er gewoon bij. Het zijn allemaal mensen van hetzelfde soort en we dagen elkaar uit. We zijn gedreven haantjes, maar ook kleine jongetjes, met respect voor elkaars materiaal en we houden het gewoon netjes, willen geen schade, want dat kost alleen maar een hoop geld".


3S3A7287

Alexander Berger werd tijdens de twee races van de DRDO tweemaal vijfde algemeen en ook tweemaal tweede in zijn klasse. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober rijdt de DRDO hun twee wedstrijden samen met de Supercar Challenge op Spa-Francorchamps, wat een gigantisch dik veld gaat opleveren. Op 23 oktober worden de twee afsluitende races van de DRDO gereden op Zandvoort, waarvan een groot gedeelte in het donker, aangekleed met de stroom en verlichting van de firma Collé uit Sittard.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet