Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Prolongeren de ACNN kampioenen hun titels in 2019?

Op zondag 15 september wordt op het TT circuit van Assen de voorlaatste race verreden van het seizoen 2019. Een seizoen dat zich kenmerkt door de kleine onderlinge verschillen, waarbij in de Continent, Zilhouette en PTC cup de beslissing in het kampioenschap beslist gaat worden in de laatste races.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

continent
Equipe Auke Wiegers/Daniel Meendering voor Sjoers Stiksma


In de Continent cup is het de regerend kampioen Sjoerd Stiksma, die slechts vijf punten voorsprong heeft op het fanatieke duo Auke Wiegers en Daniel Meendering. Deze beide coureurs zijn racers pur sang, en bekend door hun inmiddels aansprekende uitspraak, "wat nou tactische racen om de erestraf seconden te verminderen, wij willen winnen en daar gaan we voor". Het is jammer dat het op de derde plaats liggende duo Patrick Kroeze en Matthieu Kruger, een aantal keren door mechanische pech punten hebben verloren. Hun achterstand van 40 punten lijkt onoverbrugbaar om nog serieus een gooi te doen naar het kampioenschap.


zilhouette
Bernard Blaak voor Jan Berry Drenth

In de Zilhouette cup is het de uit Erm afkomstige coureur Bernard Blaak, die alles in de strijd gaat gooien om zijn titel te prolongeren. De sympathieke rijder heeft vier punten voorsprong op zijn naaste belager Jan Berry Drenth, die vorig seizoen nog een goede middenvelder was, maar in dit jaar meestrijd voor de ereplaatsen.


ptc Noah Hermans op kop

De strijd in de PTC cup is altijd een lust voor het oog en ontplooit zich dit jaar zoals de klasse was bedoeld. Het is in deze cup de jeugd die regeert en deurkruk aan deurkruk knokt voor elke meter asfalt. Als wij de geluiden bij de ouders voor het volgende seizoen mogen geloven, zal het startveld aangroeien met een aantal nieuwe talenten, die in de winter de racecursus gaan volgen. Noah Hermans is de koploper in deze cup en deed vooral goede zaken in de laatste races op Racepark Meppen, die hij alle drie op zijn naam wist te schrijven. Het verschil in punten is door zijn naaste belagers zeker te overbruggen. Ferron Mulder en Jasper Stiksma zijn zeker nog niet kansloos en weten beide inmiddels wat winnen is.

Kortom het belooft een spannende zondag te worden op het TT circuit van Assen. De toegang en parkeren is gratis. De volgende en laatste race van het seizoen wordt verreden op 13 oktober, eveneens op het TT circuit van Assen.

Voor de liefhebbers van Endurance racen organiseert de ACNN in samenwerking met de DNRT een lange afstandrace op zondag 27 oktober.

Voor meer informatie en tussenstanden, ga naar www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet