Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

Verrassende winnaars op een mooie DRDO zomeravond

3S3A7460

De vijfde ontmoeting in de DRDO heeft op dinsdag 27 augustus verrassende winnaars opgeleverd. De negende en tiende race van de Dutch Race Driver Organisation werden, na een bezoek aan TT Circuit Assen begin augustus, weer gereden op het vertrouwde asfalt van Circuit Zandvoort. Op deze warme zomeravond vertrokken er 27 auto's voor de twee races van 50 minuten. Cor Euser was er dit keer niet bij en daarmee leek de snelle Tom van der Zwet vrij spel te hebben. In beide races ging de jonge rijder inderdaad lang aan de leiding, maar dit keer zaten software problemen succes in de weg. De eerste race werd gewonnen door Peter Koelewijn in de BMW M3, in de tweede race kwam verrassend de Specials coureur Theobert van Boven als winnaar over de finish.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

3S3A7144

Kwalificatie
Al snel werd duidelijk dat het gevecht om de poleposition ging tussen Tom van der Zwet in de Dayvtec BMW 240i en de Porsche Cayman GT4CS van Steven van Rhee.

3S3A7045

In de slotfase dook Van der Zwet in zijn laatste ronde nipt onder de 1:52.803 die Van Rhee had genoteerd. De eerste vijf startposities waren voor rijders uit de Specials+.

3S3A7150

In de klasse M3 was equipe Van der Linden-Peene hun maatje Peter Koelewijn te snel af. Vader Jean-Pierre en zoon Jaxon Verhoeven waren de snelste bij de Specials en Han Kolenaar positioneerde zijn Mazda MX-5 op de beste positie bij de Standaard klasse.

0P4A7921
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet