Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Jarno Goesten – Van twee wielen naar vier, na avondje uit eten

goesten-gerlach

Na twee races op TT Circuit Assen keert de DRDO weer terug op hun thuiscircuit Zandvoort. Op dinsdag 27 augustus racen de deelnemers van de Dutch Race Driver Organisation hun twee races weer in de avonduren. In aanloop naar deze avond spreken wij met Jarno Goesten, die aan het begin van het jaar geen moment had gedacht om (weer) te gaan racen.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus, Gerrie Hoekstra en PR

"Ik ga regelmatig een hapje eten met mijn vrienden, die allemaal regelmatig in de autosport actief zijn. Na het diner en wat heerlijke wijntjes kwam het gesprek op de 24H van Barcelona, een Creventic wedstrijd die in het weekend van 30-31 augustus en 1 september wordt gereden. Heb je geen zin om mee te doen, was de onverwachte vraag van mijn tafelgenoten. Enigszins overbluft en met de nodige bravour stemde ik na een tijdje toe, zonder mij te realiseren waar ik nu weer aan begonnen was. Mijn racende vrienden deden er nogal luchtig over en zagen geen enkel opstakel. Ik heb in het verleden veel geracet met motoren en vele circuits aangedaan, maar in een racewagen heb ik geen ervaring."

  goesten-zij

Racen met twee wielen

"Een tijd geleden ben ik op mijn zestiende begonnen met motorracen in de NK en later EK 250 cc-klasse. Ik weet nog dat ik mijn eerste race helemaal achteraan moest beginnen, vanwege problemen bij de trainingen, maar uiteindelijk de wedstrijd nog gewonnen heb ook. Ik had echt aanleg voor de motorsport en heb dat een drietal jaren fanatiek gedaan, totdat mijn ouders ingrepen en de school en mijn latere maatschappelijke carrière belangrijker vonden. Na mijn school heb ik mijn eigen bedrijf succesvol opgestart en uitgebouwd. Tien jaar later begon de motorsport toch weer te kriebelen en ben ik van 2001 tot en met 2005 weer actief geweest, om daarna definitief mijn helm aan de wilgen te hangen."

Licentie halen
"Mijn eerste stap voor mijn terugkeer in de snelheidsport was het behalen van mijn racelicentie. Mijn EU licentie was geen obstakel, maar als je wilt meedoen aan een 24 uurs race is een EU licentie niet voldoende. Je mag pas meedoen wanneer je een FIA-licentie behaald hebt, waar de nodige ervaring een belangrijke rol in speelt. Je moet aantoonbaar een stuk of tien wedstrijden hebben gereden voordat een commissie gaat bepalen of je aan de start mag komen in Barcelona."

  goesten-helm
Het debuut bij de DRDO

Racen bij de DRDO en DNRT

"Ik ben gelijk begonnen om ervaring op te doen door zo veel mogelijk te racen. Bij de DRDO maakte ik mijn debuut en dat ging heel erg goed. Ook in de Mercedes-klasse van de DNRT ben ik ingestapt en ik ben flink aan het trainen om mijn lijf in conditie te brengen. Kortom het was allemaal niet zo eenvoudig als mijn vrienden dit luchtig hebben gebracht. Morgen ga ik kennis maken met het Circuit de Barcelona-Catalunya tijdens de testdagen van de race."

  goesten-1

Beest van een wagen

"Ik ga de 24h van Barcelona samen rijden met Dakarrijder Erik van Loon, Harrie Kolen en Hoevert Vos. Wij rijden de endurancerace met een brute Renault RS01, die een aantal races van het winterkampioenschap op Zandvoort heeft gewonnen. Erik van Loon is de eigenaar van de auto, die in Spanje wordt gerund door de ervaren mensen van Equipe Verschuur. Ik heb er veel zin in, we gaan zeker de race uitrijden met hopelijk een hele fraaie positie."
  goesten-2

Tijdschema DRDO 27 augustus Circuit Zandvoort

15.00 – 16.00 Inschrijven & Keuring
16.30 – 17.00 Rijdersbriefing
17.20 – 17.40 Vrije Training
17.40 – 18.10 Kwalificatie
18.45 – 19.45 Race 1
20.30 – 21.30 Race 2
21.30 – 22.30 Borrel & Prijsuitreiking

Meer informatie:
http://drdo.nl/index.php/inschrijven

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet