Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

GT: Groeten uit Francorchamps

IMG 3573

Terug in Francorchamps constateerden we dat het Total-station, dat al sinds mensenheugenis bij La Source te vinden is, een flinke metamorfose heeft ondergaan. Na een bouwperiode van twee jaar is het bijbehorende gebouw met winkel en horeca eindelijk klaar, en zeer de moeite waard!

IMG 3574 2

'Open Source' is de naam van de onderneming.

IMG 7017

Een ruime keuze aan tijdschriften, vaste en vloeibare lekkernijen en merchandise.

IMG 5807 2

Ze hadden er zelfs speciale flessen wijn, maar die waren blijkbaar nog over van vorig jaar, toen de race zijn 70e editie beleefde.

IMG 3919 2

Op het circuit was er ook Total voor de raceteams, maar daar werd uit andere vaatjes getapt.

IMG 3589

Over uit een ander vaatje tappen gesproken: Een jaarlijkse bron van ergernis is het feit dat je in Spa bij de 24-uursrace 30 Euro moet betalen om als journalist in het perscentrum een internetverbinding te krijgen. En dat terwijl bij het FIA WEC en de Formule 1 op dezelfde locatie de internettoegang gewoon gratis is. Kijk, als er bij de wereldbeker skiën een zware leiding moet worden gelegd als het perscentrum zich in een lokale dorpsschool bevindt, dan hebben we daar alle begrip voor. Maar hier, waar alle infrastructuur gewoon aanwezig is, is het niet meer dan pure geldklopperij. En geen credit cards, alleen maar cash, met een bonnetje zonder nummer... 'With thanks'. Ja, ja.

IMG 3584 2

Het WRT-team staat erom bekend dat er niks aan het toeval wordt overgelaten. En zo behoorden dus ook een wasmachine en -droger tot de uitrusting bij de pits.

Blancpain GT World Challenge 2019-5436

Golfkarretjes voor transport van brandstof (links) en banden (rechts) zijn op de uitgestrekte paddocks van Spa-Francorchamps ook wel handig, al vragen we ons af hoe traag zo'n karretje vol met banden of met volle brandstoftanks de heuvel weer op komt.

Blancpain GT World Challenge 2019-5430

Daar heeeft dit apparaat van evenementsponsor Monster Energy geen probleem mee.

Blancpain GT World Challenge 2019-5431

Indrukwekkend.

IMG 9081 2

En als het allemaal te snel ging, kon je bij Monster ook nog je haar laten knippen of in model laten brengen!

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet