Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Terugkeer Gary Paffett officieel bevestigd

Wat iedereen in de branche al lang wist, is vanmorgen eindelijk officieel bevestigd door Mercedes-Benz Motorsport: Gary Paffett, de DTM-kampioen van 2005, keert dit seizoen na een jaar afwezigheid terug in de toerwagenklasse. De Brit zal een auto van vorig jaar besturen, die wordt gerund door het team van de Zweed Ingmar Persson. Al in november maakte Paffett zijn streven naar een terugkeer in de DTM bekend, maar alle nieuwe C-Klasses waren al toegezegd aan de vier rijders van vorig jaar, Bernd Schneider, Mika Häkkinen, Bruno Spengler en Jamie Green. Daardoor moet Paffett genoegen nemen met de "Jahreswagen" die vrijkwam na het vertrek van Jean Alesi.

Tekst: René de Boer

Het rijden met een "Jahreswagen" is voor Paffett geen nieuw fenomeen: in 2003 werd hij na twee races bij het Rosberg-team binnengehaald als vervanger voor Patrick Huisman (die tijdelijk de plaats had ingenomen van Christijan Albers, die op zijn beurt weer de plek van Uwe Alzen bezette, die nog voor de start van het seizoen opstapte bij het HWA-fabrieksteam). Daarmee behaalde hij destijds als beste resultaat een zesde plaats op de A1-Ring. Het jaar erna groeide hij door naar een nieuwe auto, in 2005 pakte Paffett als eerste Brit in de historie van de DTM de kampioenstitel.

Vorig jaar richtte hij zich vooral op zijn rol als testrijder bij het McLaren Mercedes Formule 1-team, maar toen duidelijk werd dat hij voor 2007 geen racestoeltje bij het team zou krijgen, toonde hij meer en meer interesse in een terugkeer naar de DTM. Dit seizoen zal hij beide activiteiten combineren. "Maar DTM is niet iets wat ik zomaar even ernaast doe, ik zal me voor de volle 100 procent inzetten", aldus Paffett. Of hij daadwerkelijk de kans krijgt om goed te scoren met de auto van vorig jaar, die er na de introductie van de nieuwe C-Klasse voor het eerst duidelijk anders uitziet dan de actuele DTM-bolide, is de vraag, maar dat zal de praktijk uitwijzen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet