Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Pim Kievit racet met het hart op de goede plaats

kievit-team

De VW Golf GTI van Pim Kievit en Nick von Dincklage is een opvallende verschijning in het DRDO-veld. "We hebben deze auto gekocht van een dame uit Litouwen", vertelt Pim Kievit met een grote glimlach. "Je kunt dat niet alleen aan de kleuren zien, maar vooral aan het hartje in de ophanging van de achtervleugel."

kievit-vleugel


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus en Marco Antheunisse

Von Dincklage is er deze keer niet bij, zodat Kievit de Golf alleen bestuurt. "Autosport is al 15 jaar een grote passie. Samen met Nick en een andere rijder die inmiddels gestopt is ben ik begonnen in de DNRT endurance. Op den duur vond ik zeven keer per jaar in het weekend racen teveel en toen de DRDO kwam zijn we daar gaan rijden. Dat bevalt nog steeds er goed, op deze manier is het een fijne hobby die niet teveel tijd kost en waarmee we toch veel kunnen rijden. We doen het meeste in de voorbereidingen zelf. Ik haal 's ochtends om tien uur de auto op in Oostvoorne en dan rijden we op ons gemak naar Zandvoort. We hebben een team van vrijwilligers die het voor mij mogelijk maken om in de DRDO te kunnen racen. Twee vaste monteurs en twee assistenten die aan de HTS studeren en dit een goede leerschool vinden."

43-kievit

Vorig jaar hadden Pim en Nick veel pech met de diesel uitvoering die de Golf toen nog was. Vandaar dat zij besloten de auto om te bouwen naar een benzine uitvoering en daarvan hebben ze geen spijt. "De Golf heeft meer snelheid gekregen en hoewel we nog steeds af en toe pech hebben, vorig event bijvoorbeeld met elektronische problemen, hebben we het nu erg naar onze zin. We hopen nog lang bij de DRDO te kunnen racen!"
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet