Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Racen is een geweldige uitlaatklep voor Kristoff Cox

cox-3

Voor de aimabele Belgische coureur Kristoff Cox is vrijwel alles in de autosport nieuw. "Ik ben dit jaar begonnen in de Ford Fiesta Sprint Cup en race in de DRDO om het circuit van Zandvoort te leren kennen. Voor mij is autosport een geweldige uitlaatklep in mijn drukke bestaan als advocaat. Ik woon in Antwerpen, maar ik werk in Brussel en maak erg lange dagen. Als ik race kan ik dat allemaal even loslaten en dat is voor mij erg plezierig", vertelt Cox over zijn eerste ervaringen met autosport.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus en Marco Antheunisse

cox-1


De Ford Fiesta Sprint Cup rijdt tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort en Cox zag in de DRDO-races een mooie kans om alvast terrein te verkennen en wat ervaring op te doen op Zandvoort. "Jürgen Evers tipte mij dat de DRDO op Zandvoort reed en dat leek mij een goede kans om te testen op Zandvoort, want ik ken dat circuit nog helemaal niet. Ik vind het wel een moeilijke baan en rijdt de DRDO-races samen met Gregory Eyckmans in mijn Ford Fiesta. Gregory heeft veel meer ervaring en geeft mij goede feedback."

cox-2

Kristoff reed op Circuit Zolder dit seizoen zijn eerste races in de Fiesta en had een opvallend doel: Niet laatste worden. Daarin slaagde hij heel behoorlijk, want in de eerste race werd hij van de twaalf rijders in de Belgische Fiesta Cup achtste. In de tweede race, samen met de Nederlandse Fiesta's, werd hij 16e van de 26 deelnemers en dus kon Cox tevreden zijn. "Meer dan dat, want ik heb echt geweldige gevechten gehad en zelfs punten gescoord in de NL-B competitie. Dat gaf me zelfvertrouwen en ik heb nu ook enorm genoten van de DRDO-races. Geweldig dat deze competitie op een doordeweekse avond plaatsvindt, ik vind dat uniek en ben erg blij dat ik mee mocht racen in deze leuke competitie.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet