Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

Vier op rij voor Bohemia Energy racing with Scuderia Praha bij Hankook 24H Portimao


Finish and winner TCE 800pix

Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing behaalt vierde TCE-zege 2019 bij de Hankook 24H Portimao


De Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Stefan Tanner / Ralf Henggeler / Marlon Menden / Yannick Mettler / Jérôme Ogay) heeft zijn derde TCE-overwinning in het Europese seizoen en de vierde opeenvolgende zege in de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar behaald.


Leader TCE after 4 hours 800pix


Ralf Henggeler kwam na 641 ronden op het 4,652 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve als winnaar over de eindstreep. Met de overwinning blijft het Zwitserse team aan de leiding van de TCE-divisie in zowel de 24H Series Europe als de 24H Series Continents. Het team beleefde een sterk optreden, al had het in de slotfase ook heel anders kunnen aflopen...

"We hadden in de laatste twee uur een probleem met de versnellingsbak, dus we hebben echt geluk dat we het gehaald hebben", zei Ralf Henggeler tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Mijn teamgenoten deden het heel goed, het hele team heeft hard gewerkt en dit is mijn eerste overwinning in de 24H Series, dus ik ben heel blij met dit resultaat!"

Achter de racewinnaars eindigde de AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stephane Perrin / Mathieu Detry / James Kaye / Sam Dejonghe) op de tweede plaats, ondanks dat er in de laatste twee uur van de race een wiel van de auto liep. Voor het team was het de derde podiumfinish van het jaar.

  Impression start 800pix

De Nordschleife Racing-Peugeot 308 Racing Cup TCR (#172, Guillaume Roman / Michel Derue / Michel Sallenbach / Thierry Boyer) completeerde de TCR-klasse, ondanks dat het team, dat voorheen als Team Altran Peugeot actief was, in de laatste 40 minuten tot twee keer toe te maken kreeg met een defecte brandstofpomp, waarmee de kansen op een plaats op het algehele TCE-podium in rook opgingen.

Daarmee behaalde de Synchro Motorsport-Honda FK8-Civic Type-R (#676, Alyn James / Daniel Wheeler / Martin Byford) uiterst verrassend de klassewinst in A3 en daarmee de laatste plaats op het TCE-podium in de laatste twee minuten van de race.

"Ongelooflijk", zei Alyn James tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. "Wij zijn geen fabrieksteam, we bouwen zelf onze auto en met wat we gedaan hebben om dit te bereiken, voelt dit echt heel bijzonder."

De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Luc Breukers / Klaus Kresnik / Nuno Corvo / Henry Littig) werd als vijfde in TCE geklasseerd. In de beginfase streed de Cupra mee om de leiding, maar had twee keer een gebroken ophanging en viel uit na een flinke crash in de vangrails van de eerste bocht. Na in de beginfase aan de leiding te hebben gereden, viel de Topcar sport by Bas Koeten Racing-Cupra TCR DSG (#131, Ronny Jost / Julien Apotheloz / Kari-Pekka Laaksonen / Antti Buri) iets na halverwege de race uit met een motordefect.
  De Hofor Racing by Bonk Motorsport-BMW M240i Racing Cup (#869, Martin Kroll / Nicole Holzer / Axel Burghardt / Michael Bonk / Markus Fischer) verloor meer dan vijf uur bij het vervangen van de turbo in de beginfase, maar eindigde nog als tweede in de klasse A3 en zesde algemeen in TCE.

De volgende race van 24H Series powered by Hankook zijn de 2019 Hankook 24H Barcelona van 31 augustus-2 september. De Spaanse race telt zowel mee voor de 24H Series Europe als voor de 24H Series Continents. Twee maanden daarna volgt de derde editie van de 24H Cota USA in Austin, Texas. Nadere informatie over de kalender van dit jaar is te vinden op www.24hseries.com

Uitslag algemeen

Podium GT 800pix

Uitslag per klasse

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet