Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

“Er wordt goed voor ons gezorgd bij de DRDO”

teamfoto

Britt Trojan en Rijk Palm zijn twee pittige, wat oudere jongedames die samen veel lol en plezier beleven tijdens de evenementen van de DRDO en ook van hun race after party enorm kunnen genieten. Wij spreken de twee dames, die op wat latere leeftijd zijn gaan racen, tijdens en na de kwalificatie voor hun twee DRDO races op Circuit Zandvoort.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra

Terwijl Rijk haar Mini aan de tand voelt tijdens de kwalificatie, vertelt Britt honderd uit over hun gezamenlijke hobby. "Drie jaar geleden hebben wij de Business Club van de DRDO doorlopen en onze race licentie behaald. Onze drijfveer is dat wij als duo zoveel mogelijk lol hebben, we zien het racen als een echt avontuur. Onze andere vriendinnen begrijpen helemaal niets van onze passie voor de autosport en verklaren ons voor gek. Onze extreme focus is om ons elke keer te verbeteren. Natuurlijk weten we dat we niet de snelste op de baan zijn, en dat we ergens achteraan bungelen. Maar daar gaat het ons niet om. Wij zijn verslaafd geraakt aan het racen op Zandvoort. Maar ook het racen op andere circuits zoals Circuit Zolder en Assen geeft ons een enorme kick. Wij proberen op Zandvoort onder de magische grens van 2.10 minuten te komen. We zijn ook erg benieuwd wat de aanpassingen gaan worden om de baan geschikt te maken voor de Formule 1 volgend jaar en wat dat gaat doen met onze tijden en het rijgedrag van de Mini.

  mini-actie

Rijk is van ons altijd al de snelste geweest in de drie jaar dat we nu actief zijn. Om dichter bij onze streeftijd te komen, nemen we alles op en vergelijken we onze rondjes in slow motion om te zien waar we ons kunnen verbeteren. Wij organiseren speciale avonden waar we alle bochten stuk voor stuk doornemen en kijken waar we sneller kunnen gaan. Ook kunnen wij de beelden goed vergelijken met de rondjes die een race-instructeur in onze auto heeft afgelegd. Natuurlijk maken we van deze avonden een feestje en trekken we er een lekker wijntje bij open.

Er heerst zo'n aardige sfeer bij de DRDO. Iedereen kent ons ook en iedereen is even behulpzaam. Er wordt goed voor ons gezorgd. De Mini was een keer kapot gegaan en Cees van Dongen – vader van DRDO organisator Danny – heeft ons toen naar huis gebracht, waarbij wij tijdens de rit de hele racecarrière van Cees gehoord hebben. We vinden het jammer dat we geen tegenstand krijgen van ander Mini's. Al onze avonturen sturen wij ook naar onze Mini App groep om iedereen op de hoogte te houden. Onze auto is in onderhoud van Beek Auto Racing van Klaas van Vuure en op het circuit is Arjen Heeck van RAEK Racing onze steun en toeverlaat".
  mini-pits

Ondertussen is de kwalificatie afgelopen en Rijk Palm stuurt de Mini de pits in. Op de vraag of de richttijd gehaald is reageert de rijdster ietwat teleurgesteld, dat het niet gelukt is. "Teveel snellere wagens op de baan. Ik moest te veel in mijn spiegels kijken, zodat ik mij niet optimaal kon focussen. Een volgende keer maar weer".

Voordat de verbouwingen in november gaan beginnen hebben de dames nog enkele kansen om hun richttijd op de oude baan te behalen. Wordt vervolgd...

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet