Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

36 Coureurs genieten van mooie DRDO zomeravond

drdo-260619

Op woensdag 26 juni werden alweer de vijfde en zesde race van de Dutch Race Driver Organisation gereden. Opnieuw stonden er op Circuit Zandvoort, ondanks of misschien juist dankzij de warmte, 30 auto's op de startgrid. Verdeeld over vijf raceklassen, met opnieuw een aantal Avengers, kwamen in totaal 36 rijders in actie tijdens de trainingen en de twee races. Dat Cor Euser beide races won, dit keer in een Lotus, zal niemand meer verbazen. In de vier andere klassen was de strijd echter spannend tot op de meet. Daar valt vooraf niet te voorspellen wie de klassewinnaar wordt.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

In de DRDO VIP-box was de spanning ook te snijden. De cursisten van de Dutch Race Driver Academy wachtten daar af of zij hun racelicentie hadden behaald. Gelukkig veel lachende gezichten na afloop, dus het aantal mensen met een Nederlandse racelicentie is weer wat toegenomen. Hopelijk zullen daarvan voor volgend event weer nieuwe deelnemers aan de DRDO-races uit voortkomen.

drdo-gerlach

Kwalificatie
Cor Euser pakte met zijn fraaie Lotus de poleposition, met naast hem Tom van der Zwet die popelt om de ervaren meester te verslaan. In de klasse M3 was Dennis van der Linden in de kwalificatie zijn concurrenten Peter Koelewijn en Freddy Schaap te snel af.

43-kievit

Pim Kievit, dit keer zonder zijn teamgenoot Nick von Dincklage, was in zijn VW Golf GTI de snelste in SP.

Creemers-Van-Steen

In de Standaard klasse was equipe Creemers-Van Steen de snelste. Ewald Klip reed in zijn Avenger de tiende tijd algemeen en was daarmee de snelste rijder in zijn klasse.

vd-zwet-euser
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet