Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO: Dubbelzege voor Cor Euser in veld van 37

drdo-290519

Cor Euser heeft beide races van de DRDO gewonnen. De alleskunner moest in de kwalificatie nog toestaan dat de poleposition voor Tom van der Zwet was, maar in de twee races kwam Euser na 50 minuten toch met een marge van ruim drie seconden eerder over de finish. In de M3 klasse is de strijd tussen Peter Koelwijn en de equipe Van der Linden-Peene spannend tot op de finish, Koelewijn trok in beide races aan het langste eind. Bij de Specials is de meeste variatie te zien, het podium was in beide races anders met Alexander Berger als winnaar in de eerste race en de equipe Bram van Es-Christiaan Frankenhout in race twee. Equipe Creemers-Steen won beide races in de Standaard klasse. Bij de Avengers wisselden Piet-Hein Elderink en Ewald Klip elkaar af als winnaar.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Chris Schotanus

r1-159-vanboven


Woensdag 29 mei stonden er maar liefst 37 auto's van verschillend kaliber aan de start van het tweede evenement van de Dutch Race Driver Organisation. Naast de gebruikelijke vier raceklassen waren er ook zeven Avengers naar Circuit Zandvoort gekomen die naast voor de algemene zege ook voor hun eigen klasse streden.

r1-tvd-zwet

Met een rondetijd van 1:51.448 verraste de 19-jarige Tom van der Zwet race-icoon Cor Euser, die 0.615 langer nodig had voor zijn snelste ronde. In de klasse M3 had Peter Koelewijn twee tienden van een seconde minder nodig voor een rondje Zandvoort dan zijn grootste concurrent Van der Linden-Peene. Pim Kievit stuurde zijn VW Golf GTI naar de pole bij de Specials, Han Kolenaar deed dat in de Standaard klasse in zijn bijzonder Mazda MX-5 met dakje.

r1-stayfast

Speciale gasten waren de vijf Avengers en twee Stayfast bolides die samen in hun klasse reden. De opvallende Stayfasts werden bestuurd door de snelle dames Eveline Dorssers en Rianne Bergman. In de kwalificatie was Piet-Hein Elderink met een ronde van 1:57.907 de snelste, voor Andre Rombout en Eveline Dorssers.

r1-64-vd-zwet

Race 1
Aan de kop van het veld behield Van der Zwet vanaf pole vier ronden lang de leiding. In ronde vijf nam Euser de leiding over en wie dacht dat daarmee de strijd gestreden was kwam bedrogen uit. De jonge BMW240i-rijder passeerde de racende legende twee ronden later weer. Het bleef stuivertje wisselen tot de 18e ronde. Euser had geen genade voor zijn jonge rivaal, nam de leiding en reed in ronde 23 als winnaar over de finish. André Seinen werd bij de Specials plus derde.

Peter Koelwijn was in de divisie M3 een klasse apart, al zat equipe Van der Linden-Peene hem de hele race op de hielen. Koelewijn passeerde de finish een minuut en vier seconden later dan Euser en is daarmee klassewinnaar, Van der Linden-Peene had na 23 ronden maar twee seconden meer nodig en wordt tweede, Freddy Schaap werd derde.

r2-71-berger

Bij de Specials was de verrassende winnaar Alexander Berger, voor Theobert van Boven die tijdens het eerste evenement in april ook al goed scoorde. De laatste podiumplek was was voor Robbert Pijlman.

In de Standaard klasse passeerde de BMW E36 van equipe Creemers-Steen de meet als eerste, Han Kolenaar werd tweede en Jorg Hendriks derde.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet