Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

Tweede DRDO-event komende woensdag op Circuit Zandvoort

A38I8832

Op woensdag 29 mei staan er op Circuit Zandvoort weer twee races op het progamma van de Dutch Race Driver Organisation. Zoals gebruikelijk worden de races gereden in de vroege avond, zodat de deelnemende ondernemers hun hobby met hun werk kunnen combineren. Tijdens het eerste evenement in april was Dennis van der Linden in zijn BMW M3 de enige die beide races in zijn klasse wist te winnen. Alle andere klassen hadden twee verschillende winnaars, wat de spanning voor het tweede evenement zeker ten goede komt. Sponsor Hankook zorgt weer voor vers rubber.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

A38I8472


De twee trainingen en twee races van elk een uur bieden de deelnemers veel track-time. Het grote veld verdeeld over vier divisies zorgt voor spanning en strijd in alle gelederen en de eerste races lieten zien dat je niet zomaar wint, want op de klasse BMW M3 Cup na had elke divisie twee verschillende winnaars.

A38I9419

In de klasse specials Plus zijn Cor Euser en de equipe Lubbers-Ruitenbeek de te kloppen mannen. Zij wonnen elk een race, maar met een tweede positie in beide races deed de 19-jarige Tom van der Zwet misschien nog wel betere zaken.

A38I9439

Bij de Specials won Theobert van Boven de eerste race en de equipe Kievit-Von Dincklage schreef de tweede race op hun naam. In deze klasse met de meeste deelnemers is het erg spannend, want de rijders die in de eerste race op het podium stonden scoorden in de tweede race beduidend minder. Het podium van de tweede race zag er dan ook volledig anders uit en dat geeft aan dat hier ook komende woensdag flinke strijd geleverd zal worden.

drdo-505-kolenaar

In de Standaard klasse lijken Han Kolenaar en Michael Blonk de toon aan te geven. Zij wonnen elk een race en werden in de andere race tweede.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet