Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

Groeten vanaf de DNRT Paasraces op Zandvoort

14

Afgelopen weekend vonden op het Circuit van Zandvoort de traditionele Paasraces weer plaats. Onder haast zomerse omstandigheden en met veel mooie en vooral goed gevulde startvelden werd het een fraai weekend in de Zandvoortse duinen. Er waren leuke hobby raceauto's maar ook prachtige professioneel gebouwde bolides, voormalige cupraces en een handje vol formule wagens. Ondanks het gebrek aan publiciteit bezochten een paar duizend bezoekers de duinen en de paddocks. Autosport.nl was er natuurlijk ook weer bij en maakte op de zondag deze afwisselende reportage.


Tekst en foto's: Niels van der Peet en Erik van der Schaaff

1


Bij de Paasraces horen paaseitjes

paasraces2019-4

En de paashaas niet te vergeten natuurlijk! Deze Westfield rijder had Zoef de paashaas aan zijn auto gebonden voor wat haastige rondjes over het asfalt.

paasraces2019-5

Het was zonovergoten op zondag, dus bij het opstellen een paraplu als bescherming tegen de felle zon.

paasraces2019-1

Het leken wel de Jumbo Racedagen met zoveel Paasgele Citybugs in de paddock. Ruim 25 kwamen er aan de start, na afloop was er één bolide rijp voor de sloop en een stuk of wat hadden schade opgelopen. Ja, er werd gestreden, daar is niets op tegen. De schade ontstond door een mix van jonge overmoed en gebrek aan ervaring. Dat zagen we in andere cups vaak anders.

3

Overstuur aan het begin van het Scheivlak, gas los en na twee zwiepers frontaal de bandenstapels in om terug de baan op te rollen. Er was stof, veel stof. Zelfs een geharde fotograaf hield zijn hart vast. Na een tiental seconden was de stof wat opgetrokken en kwam de geschrokken rijder de auto uit gestrompeld.

4

Complimenten aan de mannen en vrouwen van de OCA op alle posten, maar voor de bemanning van post 9, na de flinke klap in het bijzonder.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet