Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Race Driver Group

DRDO start woensdag 24 april aan negende seizoen

3S3A4535

De Dutch Race Driver Organisation begint op woensdag 24 april op Circuit Zandvoort aan alweer haar negende seizoen met haar bijzondere concept. Ook dit keer staan gezelligheid, spannende duels, betaalbaar racen en een intensief programma in drie klassen op de racedag centraal. Sponsor Hankook heeft voor deelnemers die voor het hele seizoen 2019 inschrijven een leuk extraatje; zij krijgen een complete set slicks cadeau!

Tekst en foto's: PR

0P4A9949

Net als afgelopen seizoen vinden de meeste evenementen middenin de week plaats. Enige uitzonderingen zijn de races op Assen en Spa-Francorchamps, die beide in het weekend gereden worden. Het concept om de deelnemers hun werk met hun hobby te kunnen laten combineren door de races in de namiddag en de vroege avond te rijden blijft gehandhaafd. Met twee trainingen en twee races van elk een uur hebben de deelnemers een intensief programma met veel rijtijd en dat stemt tot algemene tevredenheid.

A38I4343

Jochem van de Wiel van JW Race Service is klaar voor de seizoensopener op woensdag 24 april. "We zetten drie BMW 1-series in voor Martijn Peters, Lodewijk van Ommeren en Theobert van Boven. Mijn dochter Estella gaat rijden in een BMW E46 Compact en Jorrit Hendriks gaat rijden in zijn eigen auto, maar komt bij ons team voor de pitstops en de gezelligheid", lacht Van de Wiel. "Het wordt ons derde seizoen in de DRDO en ik moet zeggen dat ik het een heel goed concept vind. Mijn cliënten hebben het erg naar hun zin en zijn content met de hoeveelheid tracktime tijdens een evenement. Ik merk dat er veel interesse is en verwacht dat ik dit seizoen af en toe zelfs meer auto's kan inzetten."

A38I4060

Hein Koopman van Koopman Racing verschijnt op 24 april met vijf BMW M3 Cup auto's aan de start. "Ik heb zelfs meer cliënten voor deelname aan de DRDO, helaas waren die op woensdag verhinderd. De volgende race op 29 mei zullen we negen of misschien zelfs tien auto's inzetten", legt Koopman uit. "Ik vind het concept van de DRDO prima en denk dat het met wat meer publiciteit zelfs nog populairder kan worden. De ondernemers die nu al meedoen vinden het geweldig om 's ochtends nog wat op de zaak te kunnen doen, om vervolgens op hun gemak naar het circuit te gaan om te gaan racen. Zo kunnen ze in het weekend gewoon bij hun gezin zijn en hebben ze toch kunnen genieten van hun passie."

A38I4523

Het programma voor het DRDO-seizoen zal wederom bestaan uit drie series; de BMW M3 Cup, de standaard- en de special-klasse, waarin alle auto's met verschillende motorinhoud worden toegestaan.

Schema
Het format voor de evenementen op Circuit Park Zandvoort zijn als volgt:
15.00 – 16.00 Inschrijven & keuring
16.30 – 17.00 Rijdersbriefing
17.20 – 17.40 Vrije training
17.40 – 18.10 Kwalificatie
18.45 – 19.45 Race 1
20.30 – 21.30 Race 2
21.30 – 22.30 Borrel & prijsuitreiking

3S3A4449

Tijdens beide races is er een verplichte pitstop, zodat eventueel van rijder gewisseld kan worden.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt € 450 inclusief BTW per evenement, exclusief catering. Wie inschrijft voor het gehele seizoen ontvangt van Racetyres een complete set Hankook slicks cadeau!

Wanneer je een racelicentie hebt kun je direct meedoen. Diverse DRDO-teams verhuren raceauto's voor zowel debutanten als ervaren coureurs. Maar ook wanneer je nog geen racelicentie hebt kun je al dit seizoen meedoen. Via de raceopleiding van de Dutch Race Driver Academy word je snel opgeleid voor je racedebuut!

Kalender DRDO 2019
Woensdag 24 april - Zandvoort
Woensdag 29 mei - Zandvoort
Woensdag 26 juni - Zandvoort
Zondag 4 augustus - Assen*
Dinsdag 27 augustus - Zandvoort
Weekend 4/5 oktober - Spa*
Woensdag 23 oktober - Zandvoort

* Let op: deze evenementen zullen overdag plaatsvinden.

Voor informatie over testmogelijkheden kun je contact opnemen met de Dutch Race Driver Organisation.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet