Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Lamborghini, Citroën, Mini en Corvette hoofdthema Antwerp Classic Car Salon

Op vrijdag 1 maart 2019 opent om 14 uur de 42ste editie van het Antwerp Classic Salon. De 20.000 m² van Antwerp Expo worden opnieuw gevuld met honderden topklassiekers, literatuur, schaalmodellen, automobilia, onderdelen, kledij. Kortom: alles wat verband houdt met de klassieke auto. Dus voordiegenen die niet naar de wintersport nog gaan of geen carnaval willen vieren.

Ferruccio Lamborghini


Aangeleverd bericht
Foto's PR

Lamborghini, Citroën, Mini en Corvette hoofdthema's Antwerp Classic Car Salon
Deze 42ste editie heeft 4 hoofdthema's: Lamborghini, la sensazione Italiana, 100 jaar Citroën, 60 jaar Mini en 65 jaar Chevrolet Corvette.
Lamborghini, la sensazione Italiana.Samen met de talrijke verzamelaars in binnen- en buitenland tonen wij in hall 4 van Antwerp Expo het volledige overzicht van de geschiedenis van het iconische Italiaanse merk Lamborghini. Vanaf de eerste 350 GT, over de Miura, Espada, Countach tot en met de nieuwe Aventador. Niet iedereen weet dat Lamborghini oorspronkelijk een bouwer was van landbouwtractoren. Ook deze worden in de expo betrokken 100 jaar Citroën

In samenwerking met de Belgische Club van Oude Citroëns en de DS/SM Club brengen wij in hall 1 een uitgebreid overzicht van de meest legendarische wagens van dit Franse merk. Beide clubs tonen onder andere de Type A, de Rosalie, de B10/B14, de Traction Avant, de DS, 2CV, Ami, Dyane, GS, CX, BX en nog veel meer.

Mini 2

60 jaar Mini
Op het 42ste Antwerp Classic Salon vieren wij ook de verjaardag van een Brits icoon, nl. de Mini. In een uniek kader presenteren wij een volledig overzicht van de diverse types, modellen, afleidingen en speciale versies van dit sympathieke autootje.
65 jaar Chevrolet CorvetteDe Belgian Corvette Club brengt een selectie unieke Corvettes naar Antwerpen. Van de eerste C1 uit 1954 tot en met de nieuwste C8.

Concours D'élégance - voor de meest exclusieve en originele automobielen
Iets waar alle standhouders - die klassieke auto's exposeren of te koop aan bieden - steeds weer naar uitkijken is het jaarlijkse "Meguiar's Concours d'Elégance". Een zeer vakkundige jury van Belgische en Nederlandse experts op het vlak van klassieke auto's selecteren de drie mooiste wagens in drie diverse leeftijdscategorieën.
• van 1885 tot en met 1955
• van 1956 tot en met 1975
• van 1976 tot en met 1990
Daarenboven kiezen zij ook - over alle bouwjaren heen - "The Best Car of Show".
De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zondag 3 maart 2019 omstreeks 12.00 uur.

Lamborghini Jarama 1

Antwerp Classic Salon
Het aanbod van internationale oldtimer- en classic car-handelaars en gespecialiseerde restauratie-bedrijven (uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland) op het 42ste Antwerp Classic Salon is steeds bijzonder uitgebreid en exclusief. Op 12.000 m2 worden meer dan 400 automobielen te koop aangeboden, waarvan vele ongetwijfeld van eigenaar zullen veranderen.Restauratieobjecten, in originele staat verkerende klassiekers en reeds gerestaureerde classics. Met andere woorden: voor elk wat wils.

Terug naar Nieuw
Internationaal bekende restauratiebedrijven demonstreren op het 42ste Antwerp Classic Salon hun specialisme en informeren bezoekers, handelaren en collectioneurs, hoe professionals klassieke auto's weer in topconditie brengen.

De Schatkamers van de beurs – nieuwe en gebruikte onderdelen
Het 42ste Antwerp Classic Salon staat sinds jaar en dag bekend als hét inkoopeldorado voor oldtimer- en classic car-bezitters die op zoek zijn naar onderdelen voor de meest uiteenlopende automobielmerken. Zij kunnen beschikken over twee kilometer stands met nieuwe en gebruikte onderdelen, accessoires, interieurdelen, onderhoudsproducten, schaarse vakliteratuur, nostalgische automobilia, miniaturen, curiosa en kunstobjecten met als thema oldtimer/classic cars en nog veel meer.

ACS18 0046

Genieten op elk niveau
Het Antwerp Classic Salon is een beurs waar iedereen aan zijn trekken komt. Je kunt je er genieten van het onhaalbare maar ook van wat je wél kunt kopen. Je kunt er wegdromen van het Italiaans design en genieten van romantische Engelse nostalgie. Toch is het niet uitsluitend een beurs voor dure wagens. Je vindt er ook een leuke Volkswagen Kever, een 2PK of een Fiat 500.Maak er een weekendje Antwerpen vanHet is zondag 3 maart 2019 de eerste zondag van de maand. Dat betekent dat het de Antwerpse binnenstad ook "koopzondag" is en de shops in de bekende winkelstraten als de Meir, geopend zijn.

Openingstijden: vrijdag 1 maart 2019 van 14.00 tot 20.00 uur zaterdag 2 maart 2019 van 09.00 tot 18.00 uur zondag 3 maart 2019 van 09.00 tot 18.00 uur

Bereikbaarheid: Ondanks de op 1 februari 2017 in voege tredende Low Emission Zone in en rond Antwerpen, is er absoluut geen enkel probleem om Antwerp Expo te bereiken, met welke auto ook (dus ook met oldtimers of classic cars). Antwerp Expo en haar toegangswegen liggen immers buiten De Low Emission Zone.

Toegangsprijzen: Volwassenen: € 17,00 aan de kassa
Volwassenen: € 14,00 in online voorverkoop, inclusief kosten (via www.antwerpclassicsalon.be)Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet