Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Boekbesprekingen autosport 2018 deel 1

Boeken kalenders

Kalenders McKlein

Net zo onmisbaar als de traditionele autosportjaarboeken (die we eind deze week in het tweede deel van onze boekbesprekingen zullen voorstellen) zijn voor de liefhebbers de autosportkalenders. En wat dat betreft stelt de Duitse uitgever McKlein nooit teleur, want de producties zijn altijd hoogwaardig uitgevoerd en overtuigen door een interessante fotokeuze. Ook voor 2019 is er weer een ruim aanbod.

De grootste is zonder meer de officiële kalender van het WK Rally, die dan ook terecht de titel 'The Wider View' draagt (ISBN 978-3-947156-04-7). Met het indrukwekkende formaat van 95 x 48 cm is het een geweldige wanddecoratie. Per maand zijn er telkens twee foto's om uit te kiezen, stuk voor stuk spectaculaire actiefoto's van het WK Rally 2018.

Wie meer van historische rallysport houdt, kiest voor de kalender 'Rally History' (ISBN 978-3-947156-07-8), die voor de derde keer verschijnt. Prachtige foto's van bekende rallyauto's, zoals de Lancia 037 op de cover, maar ook een meer recente Subaru Legacy komt aan bod. Veel sfeer en heerlijke tijdsbeelden, zoals bijvoorbeeld van een Ford Cortina op de Col de Turini of twee Lancia Fulvia's tijdens een service. Ook hier volop genieten op een iets kleiner formaat (67 x 48 cm), wederom met twee foto's per maand.

De kalender 'Motorsport Classic' (ISBN 978-3-947156-05-4) is inmiddels zelf ook al een klassieker. Uiteraard weer in zwart-wit, ook met een keuze uit twee foto's per maand en in het formaat 67 x 48 cm. Van Formule 1 via toerwagens en sportscars tot aan rallysport komen vele facetten van de rijke autosporthistorie hier aan bod, waarbij de nadruk ligt op de jaren vijftig, zestig en zeventig. De favoriete kalender van uw redacteur!

We sluiten dan af met de 'Desktop Rally Calendar', die opnieuw 'History meets the present' als ondertitel draagt (ISBN 978-3-947156-06-1). Hier zijn er in totaal 58 pagina's, met elke twee weken naar keuze een historische of recentere rallyfoto. Past met een formaat van 11,5 x 14 cm goed op het bureau en is ook ronduit vriendelijk geprijd.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet