Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix van Nederland vindt plaats op 3 mei 2020

De Telegraaf meldt vandaag dat de Formule 1 in 2020 definitief weer terugkeert naar Nederland, dat Circuit Zandvoort daarbij de voorkeur heeft en TT Circuit Assen de back up is in het geval Zandvoort het allemaal niet rond krijgt. Op 3 mei 2020 zullen de F1's dan na 35 jaar afwezigheid eindelijk weer op Nederlandse bodem rondrijden.

01-Drie-Formule-1-autos-voor-het-eerst-op-Nederlandse-racebaan-tijdens-Jumbo-Racedagen


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Archief Autosport.nl


Uit betrouwbare bron heeft Autosport.nl vernomen dat het Formule 1-circus van 1 tot en met 3 mei 2020 in Nederland zal neerstrijken. Dat zou kunnen betekenen dat de Nederlandse Grand Prix de eerste Europese GP van 2020 wordt, want doorgaans is Barcelona begin mei die eer toebedeeld.

Voor Circuit Zandvoort wordt nu de uitdaging alles op tijd rond te krijgen, om ervoor te zorgen dat Formula One Management de keuze voor het circuit met de mooie racegeschiedenis definitief kan maken.

cpz

Zandvoort hoeft het circuit waarschijnlijk maar op twee plaatsen aan te passen; de Kumho/Luyendijkbocht (meer verkanting en de geluidswal naar achteren verplaatsen) en meer uitloop achter de Gerlachbocht. Van verplaatsen van de pits en verlegging van de Tarzanbocht is geen sprake en er kan in eerste instantie met tijdelijke faciliteiten à la Monaco worden gewerkt.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet