Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Richard Verschoor sluit GP3-seizoen in Abu Dhabi af met inhaalrace en opnieuw punten

rverschoor.abu.01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor is met een fraaie inhaalrace voor het vierde opeenvolgende GP3 Series-weekend in de punten geëindigd. De 17-jarige MP Motorsport-rijder moest in de afsluitende wedstrijd van het seizoen op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi als veertiende starten, maar wist zich op uiterst fraaie wijze naar voren te werken om uiteindelijk als zevende de finish te passeren, goed voor opnieuw twee punten in de titelstrijd. "We hebben het weekend na een mindere eerste race op deze manier gelukkig goed kunnen afsluiten", aldus Verschoor over zijn laatste GP3 optreden van dit seizoen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

De negende en afsluitende ronde van de GP3 Series werd verreden op het schitterende Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor was het zijn vierde optreden in deze klasse die als springplank richting de Formule 1 wordt gezien. Ondanks dat de snelheid in de kwalificatie goed was, leverde dit voor de 17-jarige Nederlander toch niet meer op dan een twaalfde startpositie, een tegenvaller voor de MP Motorsport-piloot na zijn sterke derde plaats tijdens de laatste wedstrijd op Sotsji. "Yas Marina was voor mij een volledig nieuwe baan terwijl het grootste deel van de andere coureurs er al wel bekend mee was. Ten opzichte van de vrije training hebben we in de kwalificatie al een flinke stap gemaakt. De tijden zaten echter heel dicht bij elkaar en uiteindelijk scheelde het maar 0,08 seconden of ik had zevende gestaan", keek Verschoor op de tijdtraining terug.

rverschoor.abu.04

De eerste race verliep voor Verschoor anders dan verwacht. In plaats van een van zijn befaamde inhaalraces te kunnen rijden, miste hij de snelheid en bleef steken op plek twaalf. Toen de MP Motorsport-piloot vervolgens werd ingehaald en van de baan gedrukt, kostte dat nog eens twee plaatsen waardoor de KTF-rijder genoegen moest nemen met een veertiende positie, tevens zijn startplaats voor de op zondag te verrijden tweede race.

rverschoor.abu.02

Na wat aanpassingen aan de afstelling van zijn auto was de snelheid in race twee terug en kon Verschoor zijn talent weer tonen. Door goed te profiteren van de fouten van rijders voor hem maakte de jonge Nederlander meteen vijf plaatsen goed en lag daarmee kort na de openingsfase al op plek negen. In zijn jacht op een hogere klassering wist Verschoor nog twee plaatsen te winnen om zo als zevende de finish te passeren, goed voor twee punten in de titelstrijd. Daarmee is Verschoor in alle vier de weekenden dat hij actief was in de GP3 Series in de punten geëindigd.

rverschoor.abu.05

"In de eerste race had ik geen snelheid en kon ook niet pushen. Na overleg met mijn engineer hebben we vervolgens wat afstellingen aangepast en dat werkte. Ik kon goede rondetijden rijden, vergelijkbaar met de kop van het veld. Het was goed om te zien dat we in de juiste richting gewerkt hadden en opnieuw in de punten eindigden. Het is lekker om het weekend op deze manier af te sluiten", aldus Verschoor, die opnieuw het hele weekend voor zijn teamgenoten eindigde.

rverschoor.abu.06
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet