Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Spanning speelt grote rol bij toppers tijdens de finale races ACNN

PB rody kuiper voor ruben lohuis


De spanning bij de finale races van de ACNN op het TT circuit van Assen was niet alleen groot bij de belangstellenden en toeschouwers, maar zeker ook bij een aantal coureurs die kans maakten op de titel. Deze coureurs presteerden duidelijk beneden hun kunnen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR


PB sjoerd stiksma op kop


Ooperon cup
In de Ooperon cup was het Robert Ackermann die beide races op zijn naam wist te schrijven, direct gevolgd met twee tweede plaatsen van de nummer twee in het klassement Sjoerd Stiksma. Het was ook Stiksma die pole trainde en in beide races de snelste ronde liet klokken, die hem drie extra punten opleverden. De leider in het tussenklassement en regerend kampioen Dimitri van der Spek finishte de eerste race op de derde plaats en de tweede race op een vijfde plaats.


PB sjoerd stiksma De titel voor Sjoerd Stiksma

De titel ging naar Sjoerd Stiksma, die na een mooie lange strijd dit seizoen de regerend kampioen Dimitri van der Spek in deze finale races voorbij ging. Het was jammer dat Robert Ackermann aan het begin van het seizoen een aantal keren met pech aan de kant heeft gestaan, anders had hij zeker voor de titel mee kunnen strijden. De finale races draaiden op een grote teleurstelling uit voor het team op derde plaats in de tussen stand, Auke Wiegers/Daniel Meendering moesten direct na de training de handdoek in de ring gooien vanwege onherstelbare technische problemen. Zij verloren daardoor hun derde plaats in het eindklassement aan Robert Ackermann.


PB richard markus tervelde
De titel in de Ooperon Rookie cup ging naar vader en zoon Richard en Markus Tervelde.


PB rianne bergman

PTC cup

In de PTC cup waren alle ogen gericht op 'girlpower' Rianne Bergman, die een kleine voorsprong moest verdedigen op naaste concurrent Rody Kuiper. Rody Kuiper deed wat hij kon doen. Hij trainde naar poleposition en schreef beide races op zijn naam. Dat was echter niet voldoende om Bergman van de titel af te houden. Zij finishte beide races als derde en won het kampioenschap met vier punten voorsprong op Rody Kuiper. De regerend kampioen Ruben Lohuis finishte twee keer als tweede en eindigde als derde in het kampioenschap.

  PB start zilhouette

Zilhouette cup

In de Zilhouette cup was er een sterk optreden van Jan Berry Drenth en Carlo Broere, die na beide races het podium mochten beklimmen.


PB carlo broere voor bernard blaak
Carlo Broere voor Bernard Blaak

Titelverdediger Bernard Blaak belandde in de eerste race door een touche en daarna een persoonlijk fout in de grintbak en moest daardoor de strijd staken. Hij maakte deze teleurstellende eerste race goed door in de tweede race te zegevieren.

PB Max weering
Titel voor Max Weering

Hij verloor echter wel zijn titel aan het jonge Talent Max Weering, die in de eerste race als vijfde en in de tweede race als zesde finishte, plekken waar Weering in goede doen zeker niet thuis hoort.


pb peugeot206gti

Peugeot 206 GTI cup

De titel in de Peugeot 206 GTI cup ging naar de ex Ooperon-coureur en oud teamgenoot van Sjoerd Stiksma Gerald Lekkerkerker, die er samen met teamgenoot Derc Oldenijens alles aan doet om ook deze klasse in het Noorden van Nederland tot een succes te maken.

  PB gerald lekkerkerker derc oldenijens Gerald Lekkerkerker samen met teamgenoot Derc Oldenijens.


PB piet hein eldering
Piet Hein Eldering in actie

Avenger cup

Piet Hein Eldering won, na lange afwezigheid, de beide races in de Avenger cup. De titel in de deze cup ging naar André Rombout, die door een diskwalificatie van Henk Maas in de tweede race de leiding in het klassement overnam van Maas.

  PB andre rombout
Titel voor André Rombout

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.acnn.nl. Het seizoen van de ACNN wordt op 28 oktober afgesloten met "De 5 uur van Assen" op het TT circuit. Inschrijven is nog mogelijk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet