Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Williams kiest voor George Russell in 2019

 54I5938

Voor Esteban Ocon kan Mercedes geen plekje vinden, maar een andere Mercedes-protegé is volgend jaar wél F1-coureur: Williams is voor 2019 in zee gegaan met George Russell, de Brit die momenteel het Formule 2-kampioenschap nauwelijks meer kan ontgaan.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: FIA F2 Championship

Als Russell in Abu Dhabi inderdaad kampioen wordt, slaagt het F2-kampioenschap er dus opnieuw in om de kampioen meteen in de Formule 1 af te leveren. Russell tekende een meerjarige overeenkomst met Williams, dat Lance Stroll en sponsor Martini ziet vertrekken na dit seizoen.

De keuze voor Russell is er ontegenzeggelijk een voor talent – de Brit sleepte in 2017 ook al de GP3-titel in de wacht – maar laat Esteban Ocon vooralsnog in de kou staan. Williams leek nog de enige realistische optie voor de Fransman, die veroordeeld lijkt tot een reserverol bij Mercedes.

Sergey Sirotkin is nog in de slag voor een tweede seizoen bij Williams. De Rus maakt daar aanspraak op vanwege het feit dat hij het in de kwalificatie relatief goed doet ten opzichte van Stroll. Ook zijn landgenoot Artem Markelov is nog in de race voor de tweede Williams. Als hij daarin zou slagen, verlaat de Renault-junior de GP2/F2 na vijf seizoenen in de opstapklasse.

Williams had tot voor kort nog een andere jonge Brit in de gelederen, maar Oliver Rowland lijkt Robin Frijns op te volgen als glansrijk talent dat desondanks nooit aan één Grand Prix mocht deelnemen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet