Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Spanning alom bij finaleraces ACNN

Bernard Blaak voor Max Weering

De spanning zal te snijden zijn bij de finaleraces van de ACNN op zondag 14 oktober op het TT circuit van Assen. In bijna alle cups is de strijd nog niet gestreden. Het concept van de ACNN met de erestraffen zorgt er ook dit jaar weer voor dat het kampioenschap in de laatste races beslecht zal worden. Met nog 43 punten te verdelen is er nog van alles mogelijk.

Tekst: aangeleverd bericht
Fotografie: PR

In de Zilhouette cup zal blijken of de jeugd het kan winnen van de gevestigde orde. Het is het jonge talent Max Weering (216 punten) die een voorsprong verdedigt op de regerend kampioen en routinier Bernard Blaak (210). Beide coureurs hebben een erestraf van 35 seconden. Dit betekent dat beide geen voordeel hebben, dus kunnen beide kemphanen het in een rechtstreeks duel uitvechten.

  Dimitri van der spek voor Auke Wiegers Daniel Meendering

In de Ooperon cup, als vanouds de cup waar om elke centimeter op het scherpst van de snede gestreden wordt, heeft de regerend kampioen Dimitri van der Spek (213 punten) een kleine voorsprong op Sjoerd Stiksma (202). De erestraffen kunnen in deze cup een belangrijke rol spelen, want Van der Spek moet bij zijn pitstop 15 seconden langer stil staan dan zijn naaste concurrent. Het team Auke Wiegers en Daniel Meendering (186) staat op een derde plaats, maar zij zijn zeker nog niet kansloos. Met een erestraf van slechts 15 seconden kan het team het kampioenschap alsnog naar zich toetrekken.

  PTC cup in actie

In de PTC/Citybug cup is het de vraag of de leider in het kampioenschap 'Girlpower' Rianne Bergman (218 punten) haar zenuwen in bedwang kan houden. Zij heeft een voorsprong van 13 punten op haar naaste concurrenten. Het zijn regerend kampioen Ruben Lohuis (205) die een wisselvallig begin van het seizoen beleefde, maar inmiddels weer vooraan meestrijdt en de jonge sympathieke Rody Kuiper (205) die haar het kampioenschap zeker niet cadeau zullen geven. Opvallend in deze cup is de eenmalige rentree van veteraan Willem van Dalen, die samen met zijn kleinzoon en pupil Roy Haak mee zal strijden voor een podium plaats.

  Henk Maas

De AVENGER cup lijkt een prooi te worden voor de altijd gedreven Henk Maas (194 punten). Maar ook in deze cup is de strijd nog niet gestreden. Zijn naaste belager Andre Rombout (179) heeft nog altijd kans om de strijd in zijn voordeel te beslechten.

Na deze ongetwijfeld spannende finaleraces is het seizoen van de ACNN nog niet helemaal voorbij. Op 28 oktober organiseert de ACNN de zo langzamerhand traditionele 5 uur van Assen op het TT circuit. Een spektakel voor de ware endurance liefhebber.

Voor alle informatie en bijzonderheden kunt U terecht op www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet