Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Koplopers leveren punten in op Racepark Meppen

Op zondag 16 september werden op Racepark Meppen (D) onder ideale weersomstandigheden de voorlaatste races verreden in het kampioenschap van de ACNN. Opvallend was dat in bijna alle cups de leiders in het tussenklassement punten inleverden op de concurrentie. Dit komt de strijd om het kampioenschap zeker ten goede. Op zondag 14 oktober worden op het TT circuit van Assen de laatste twee races verreden en zullen de kampioenen in de verschillende cups bekend worden.

Meppen-rz-1


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Meppen-rz-2
Ruben Lohuis voor Rody Kuiper en Rianne Bergman

PTC/CITYBUG cup
In de PTC/CITYBUG cup was het de regerend kampioen Ruben Lohuis die zijn oude vorm weer volledig heeft terug gevonden en twee overwinningen op zijn naam wist te schrijven. Rody Kuiper, tweede in de tussenstand, wist in beide races de tweede plaats voor zich op te eisen. De leider in de tussenstand van het kampioenschap, 'Girlpower' Rianne Bergman, moest genoegen nemen met in de eerste race een vierde en in de tweede race een derde plaats. In het begin van de eerste race leken de druk en spanning Rianne parten te spelen. De rondetijden waren niet optimaal en zij moest de teamgenoot van Rody Kuiper, Jacco Smit, voor laten gaan. Smit eindigde op een knappe derde plaats.

In de tweede race herstelde zij zich door direct in de aanval te gaan en in de eerste ronde Jacco Smit te passeren. Met nog 40 punten te verdelen is de strijd om te titel nog niet gestreden. Rianne Bergman gaat aan de leiding met 218 punten, gevolgd door Rody Kuiper en Ruben Lohuis met elk 205 punten.

Ooperon cup
De leider in de tussenstand bij de Ooperon cup Dimitri van der Spek zag zijn voorsprong op de nummer twee in de tussenstand Sjoerd Stiksma ook kleiner worden.

Meppen-rz-3
Sjoerd Stiksma nipt voor Auke Wiegers/ Daniel Meendering

Het was Sjoerd Stiksma die de eerste race als eerste over de finish kwam. Hij moest deze overwinning echter inleveren door een tijdstraf wegens een te korte pitstop. De overwinning ging hierdoor naar het koppel Auke Wiegers/ Daniel Meendering, Dimitri van der Spek finishte als derde.

Meppen-rz-7 Rijders Wissel Auke Wiegers en Daniel Meendering

De tweede race werd gewonnen door 'good old' Gerald lekkerkerker, die in de eerste race de strijd moest staken wegens technische malheur. Tweede werd wederom Sjoerd Stiksma en derde Dimitri van der Spek. Het duo Auke Wiegers/Daniel Meendering moest de strijd staken na een onfortuinlijke touche met een andere rijder, waardoor hun kansen voor het kampioenschap behoorlijk geslonken zijn. Dimitri van der Spek leidt de tussenstand met 213 punten, gevolgd door Sjoerd Stiksma met 202 en Auke wiegers/Daniel Meendering met 186 punten.

Zilhouette cup
In de Zilhouette cup leek het er dit seizoen op dat de jonge coureur Max Weering, die afgelopen week 18 jaar is geworden, met twee vingers in zijn neus kampioen zou worden. De realiteit is echter anders. Door wat technische malheur, tijdstraffen en persoonlijke fouten van Weering heeft de regerend kampioen Bernard Blaak de aansluiting bij de kop weer gevonden. De overwinning in de eerste race ging naar Bernard Blaak, gevolgd door het duo Carlijn Bergsma/Niels Kool en Michael Hermans.

Meppen-rz-5
Dubbel podium voor Carlijn Bergsma/Niels Kool

Het begin van de tweede race leverde een mooie strijd op tussen Max Weering en Bernard Blaak. Er werd bumper aan bumper geracet, totdat Weering een foutje maakte en spinde. De auto's raakten elkaar en moesten voor een noodreparatie de pits in, maar konden beide de race vervolgen.

Meppen-rz-8
Overwinning voor Michael Hermans

Het kostte de beide kemphanen veel tijd, waardoor deze race werd gewonnen door Michael Hermans, gevolgd door het duo Carlijn Bergsma/Niels Kool. Max Weering leidt het tussenklassement met 216 punten, gevolgd door Bernard Blaak met 210 punten.

Meppen-rz-9

In de Avenger cup verstevigde Henk Maas zijn koppositie in de tussenstand. Hij is leider met 194 punten, gevolgd door Andre Rombout met 197 punten.

Het belooft in alle cups bij de finaleraces op 14 oktober op het TT circuit van Assen een spannende strijd te worden. De toegang en parkeren is gratis. Voor alle tussenstanden en informatie www.acnn.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet