Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Toppers testen op Racepark Meppen

Afgelopen zaterdag was er een test mogelijkheid voor ACNN rijders op Racepark Meppen. Komende zondag 16 september wordt de voorlaatste race gereden van het ACNN seizoen op het uitdagende circuit net over de grens in het Duitse Meppen.

Tekst en foto's: Henk Hali


Meppen-1-2018
Rody Kuiper in de pitlane

Een uitdagend circuit is het zeker heel veel ACNN coureurs hebben een dubbel gevoel bij het racen op het korte bochtige circuit. Aan één kant is het een kort en bochtig circuit waar moeilijk valt te passeren, aan de andere kant vinden veel coureurs het circuit uitdagend, echt voor mannen met ballen. De conditie van de coureur speelt een hele belangrijke rol. Het is echt werken op dit circuit met weinig of geen rust momenten. Een uitspraak van Gerald Lekkerkerker (Ooperon/Peugeot206GTI coureur) "Op dit circuit moet je gewoon één keer per jaar een race rijden, hier racen is zo'n aparte ervaring en valt niet te beschrijven".

Het beloven spannende races te worden waarbij in de diverse cups het kampioenschap nog niet is beslist. Dit is ook de reden dat de koplopers in de Ooperon cup van de test mogelijkheid gebruik maakten om de laatste tienden van secondes te vinden. Sjoerd Stiksma (tweede in de tussenstand) gebruikte de dag om zelf het goede ritme te vinden en de afstelling van de auto optimaal te krijgen. Teun Miedema van INTERCAR veranderde in overleg met Sjoerd de afstellingen van de auto om komend weekend optimaal aan de start te komen.

  Meppen-3-2018 Teun Miedema op zoek naar seconden

De leider in de tussenstand en regerend kampioen Dimitri van der Spek werkte een strak middag programma af, terwijl de derde in de tussenstand het team Auke Wiegers en Daniel Meendering direct na aanvang van de training geconfronteerd werden met een koel probleem hetgeen veel nuttige trainingstijd kostte.

  Meppen-5-2018 Koelprobleem Auke Wiegers/Daniel Meendering

Racepark Meppen is een circuit uitstekend geschikt voor de PTC/CITYBUG cup. Het waren Rody Kuiper tweede in de tussenstand die samen met teamgenoot Jacco Smit de hele dag benutten om de juiste lijnen te vinden.

  Meppen-2-2018 Rody Kuiper wil scoren volgende week

De koploper in deze cup Rianne Bergman is al een week eerder op het Racepark gesignaleerd om optimaal aan de start te verschijnen.

  Meppen-4-2018 Roy Haak in actie

Roy Haak die op Zandvoort bij de laatste race de aansluiting met kop gevonden leek te hebben benutte deze testdag, om ook volgende week een serieuze poging te doen op het podium plaats te nemen.

De trainingen beginnen op zondag 16 september om 09.00 uur de eerst wedstrijd start om 12.15 uur. De toegang en het parkeren is gratis. Voor verdere informatie www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet