Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Lundgaard opnieuw aan kop kampioenschap na sterk weekend op Hungaroring

lundgaard

Christian Lundgaard, de Deense revelatie van MP Motorsport, heeft de leiding in de tussenstand van de Eurocup Formule Renault 2.0 heroverd na een tweede en een eerste plaats in de races op de Hungaroring. In de eerste wedstrijd moest Lundgaard nog zijn naaste rivaal Yifei Ye (Kaufmann) voor laten gaan, maar hij kwam op zondag sterk terug met een zege vanaf pole.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport Series

Lundgaard begon overigens beide races vanaf pole, want ook in de kwalificatie op zaterdag zette de Deen de beste tijd neer. Het was zijn eerste pole in de klasse. Bij de start werd hij echter afgetroefd door Ye, die naast hem op de eerste rij stond. De twee werden op de voet gevolgd door R-Ace GP-teamgenoten Max Fewtrell en Victor Martins, ook allebei Renault-junior, net als Lundgaard.

Ye's voorsprong werd weggevaagd door een safetycarperiode vanaf de vijfde ronde, maar na de herstart liep de Chinees al snel weer weg. Zo pakte Ye zijn tweede zege van het jaar, voor de drie Renault-jongelingen, Logan Sargeant (R-Ace GP) en Lorenzo Colombo (JD).

race1

Na zijn tweede pole van het weekend maakte Lundgaard op zondag geen fout. Het regende deze keer op de Hungaroring, waardoor het een minder statische race werd dan een dag eerder. Fewtrell schoot van de derde naar de tweede plek, terwijl Lundgaards teamgenoot Alex Peroni een sprong maakte van de negende naar de derde plaats. Vanaf de eerste zij zakte Sargeant terug naar de vierde plaats.

Lundgaard bouwde snel een veilige voorsprong op, met Fewtrell daarachter, maar de derde plaats werd Peroni afgenomen in de 11e ronde, na een sterke opmars van Colombo, die oprukte vanaf de zevende plaats. De race eindigde onder de safety car, die net als de dag ervoor door Thomas Neubauer werd veroorzaakt. Omdat Ye niet verderkwam dan de 11e plaats, kon Lundgaard de koppositie in het klassement overnemen.

lundgaard2

Bij MP maakte gamer Freek Schothorst zijn Formule Renault-debuut in de auto die voorheen werd bezet door Max Defourny en Jarno Opmeer. In de eerste wedstrijd eindigde Schothorst als 17e, op zondag na een spin 25e en laatste.

Eurocup Formule Renault 2.0, Hungaroring, 1-2 september 2018