Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Fraaie inhaalrace brengt Richard Verschoor plek acht op Monza

RVerschoor monza.00

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor is bij zijn tweede optreden in de GP3 Series met een sterke inhaalrace opnieuw in de punten geëindigd. In de onder uiterst moeilijke omstandigheden verreden eerste race wist de 17-jarige MP Motorsport-coureur met fraaie acties op te klimmen van de 15de naar de 8ste plaats. Door de reversed grid mocht Verschoor daarmee in race twee vanaf poleposition vertrekken. Helaas kon het KTF-talent daaruit geen voordeel halen en passeerde als elfde de finish. "Voor de tweede keer in twee weekenden in de punten is absoluut iets om tevreden over te zijn. Op een natte baan valt het nadeel in ervaring weg en zit ik er goed bij, maar op een droge baan heb ik nog te weinig meters gemaakt", aldus Verschoor over de twee races op het Italiaanse Monza.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

Een week na zijn sterke debuut in de GP3 Series mocht KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor meteen weer aan de bak tijdens de zevende ronde van dit prestigieuze kampioenschap op het circuit van Monza. Met zo weinig ervaring in deze snelle auto's is iedere trainingsronde voor de 17-jarige Nederlander van groot belang. Helaas kwam dat er in Monza niet van. Door de hevige regenval werd de vrije training niet alleen uitgesteld tot vlak voor de kwalificatie, maar ook nog eens ingekort tot tien minuten. Met slechts twee rondjes GP3 Monza-ervaring moest Verschoor daardoor aan de kwalificatie beginnen, die vervolgens ook nog werd onderbroken door wat regendruppels. Ondanks dat de voor MP Motorsport uitkomende Nederlander slechts één seconde hoefde toe te geven op de poleposition, zat er toch niet meer in dan een 15de startplek voor race één. "Uiteindelijk bleven er maar twee rondjes op een volledig droge baan over, en ik moet ook eerlijk zeggen dat het geen heel goed rondje van me was", bekende de MP Motorsport-coureur.

RVerschoor monza.03

In die eerste wedstrijd toonde Verschoor echter opnieuw zijn grote talent. Op de natte maar langzaam opdrogende baan reed Verschoor een geweldige inhaalrace waarin de KTF-coureur met fraaie acties de ene na de andere concurrent wist te passeren. Bij zijn inhaaljacht zette de jonge Nederlander tot twee keer toe de snelste raceronde op de klokken, om na 22 ronden als achtste de finish te passeren. Daarmee pakte Verschoor niet alleen weer punten voor het kampioenschap, fraaie bijkomstigheid was dat de MP Motorsport-piloot door de reversed grid in race twee vanaf poleposition mocht vertrekken. "In het begin zag ik door de spray helemaal niets. Toch had ik er al direct twee te pakken. Daarna ging het steeds beter en was het tempo gewoon heel goed", blikte Verschoor op de eerste race terug.

RVerschoor monza.06

Helaas verliep de tweede wedstrijd minder voortvarend en kon Verschoor niet profiteren van zijn plek op de eerste startrij. De baan van Monza vertoonde opnieuw vochtige plekken, waaronder uitgerekend ook aan de kant van het rechte stuk waar de MP Motorsport-rijder bij de start stond opgesteld. Verschoor zag dan ook direct twee plaatsen verloren gaan. Hoe de jonge Nederlander zijn positie ook probeerde te verdedigen, machteloos moest hij toezien hoe hij per ronde plekken moest inleveren om uiteindelijk als elfde te worden afgevlagd. "We hadden denk ik hoe dan ook een andere set-up dan een aantal andere rijders, maar wat toch vooral meespeelt is dat ik te weinig meters onder droge omstandigheden heb kunnen maken. Zoals gisteren op een natte baan valt die achterstand in ervaring weg omdat de meeste rijders weinig op een natte baan hebben gereden. Op een droge baan heb ik hooguit vijftien trainingsrondjes achter de rug en dan kun je in deze klasse niet zo snel zijn als de rijders die hier al twee jaar in meedoen. Over het gehele weekend genomen ben ik daarom tevreden over hoe het gegaan is en ten opzichte van Spa hebben we weer flinke stappen gemaakt", blikte Verschoor op zijn tweede GP3 Series-weekend terug.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet