Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Robert Ackermann boekt zijn eerste zege in de Ooperon Cup op Zandvoort

Afgelopen zondag 12 augustus werd op het Circuit Zandvoort de vijfde clubrace gereden van de ACNN als gast van het BimmerWorld evenement. De ACNN coureurs zorgden voor een aantal spectaculaire races.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Raymond Zonneveld

Het was een dag die Robert Ackermann zich nog lang zal heugen. Hij racet al een aantal jaren in de Ooperon Cup en boekte zijn eerste overwinning op het druk bezochte evenement op Circuit Zandvoort.

3 robert ackermann
Robert Ackermann


Een overwinning met een extra stukje glans omdat hij de auto samen met zijn vader gebouwd heeft en het onderhoud verricht en daarmee bewijst dat het mogelijk is in deze cup om met een beperkt budget voor de overwinning te gaan.

3 dimitri van der spek auke wiegers
Dimitri van der Spek voor Auke Wiegers

Het was de regerend Ooperon kampioen Dimitri van der Spek die de beste zaken deed voor het tussenklassement, met twee keer een derde plaats nam hij de leiding over in deze spectaculaire cup.

In de PTC/CITYBUG cup was het Rianne Bergman die haar koppositie in deze cup verstevigde door twee keer als tweede te finishen. Zij moest twee keer haar teamgenoot en regerend kampioen Ruben Lohuis voor laten gaan.


3 podium PTC CITYBUG rianne bergman ruben lohuis rody kuiper
Rianne Bergman, Ruben Lohuis en teleurgestelde Rody Kuiper

Het lijkt erop dat Ruben alles weer goed op de rails heeft. Hetgeen niet gezegd kon worden door de winnaar van de laatste races Rody Kuiper. Hij kampte met onderstuur het lukte hem niet om dit probleem op te lossen wat hem behoorlijk frustreerde.

3 Rody kuiper Rianne bergman sven haarhuis
Rianne Bergman(26) naast Rody Kuiper voor Sven Haarhuis (20)

Opvallend was het optreden van Roy Haak die bij de tijdtraining de tweede tijd op de klokken zette en bij de eerste race een aantal ronden op kop lag. Hij kon het tempo van de koplopers steeds beter volgen en eindigde uiteindelijk op een vierde en vijfde plaats.


3 PTC CITYBUG Roy haak op kop
Roy Haak (33) aan de leiding na de start.

In de Zilhouette Cup domineerde de leider in de tussenstand Max Weering ook op het circuit Zandvoort. Hij won beide races met overmacht. Michael Hermans scoorde twee podium plaatsen met een derde en een tweede plaats en lijkt na een moeizaam begin van het seizoen alles weer goed op orde te hebben.

3 michael hermans john den hollander
Michael Hermans (92) voor John den Hollander (7)


De grootste pechvogel ging naar het team Jan en Joyce Vos, die na veel sleutelwerk in de week voorafgaande aan de race de strijd al snel moest staken met technische problemen.

In de dun bezette AVENGER Cup was het Piet Hein Eldering die beide races op zijn naam schreef.


3 avenger piet hein eldering
Piet Hein Eldering

Deze cup verdient een betere bezetting en is een uitstekende en uitdagende klasse voor jonge rijders die op een betaalbare manier willen kennis maken met het racen.

De volgende clubrace van de ACNN wordt verreden op het circuit van Meppen (D) op zondag 16 september. De toegang en parkeren is gratis. Voor alle uitslagen en informatie over de ACNN kunt U terecht op de website www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet