Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Nieuwe uitdaging voor Ooperon rookies op Circuit Zandvoort

Aanstaande zondag 12 augustus start de ACNN op het Circuit Zandvoort. Voor de meeste Ooperon rookie rijders een nieuwe uitdaging. De meeste rijders uit de Rookie cup hebben hun licentie gehaald en vele testen uitgevoerd op het TT-circuit Assen, maar zijn nog onbekend op Zandvoort.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

ter velde
Richard en Marcus ter Velde

De rookies slaan dit seizoen in het sterke veld van de Ooperon cup geen slecht figuur. De grote vraag is of deze rijders de zelfde prestatie kunnen leveren op het circuit in de duinen van Zandvoort. Bij de laatste race waren het vader Richard en zoon Markus ter Velde die optimaal presteerden en beide races wisten te winnen.


richard en Marcus ter Velde
Vader en zoon Ter Velde


In de Ooperon cup blijft het ongekend spannend. Het verschil tussen de eerste drie teams is minimaal. Het is Sjoerd Stiksma die zijn voorsprong op de regerend kampioen Dimitri van der Spek iets heeft kunnen vergroten. Kort op dit leidende duo ligt het team van Auke Wiegers en Daniel Meendering op de loer, om toe te slaan.


sjoerd stiksma
Sjoerd Stiksma


auke wiegers daniel meendering
Tevreden gezichten Auke Wiegers en Daniel Meendering

De ervaring op het circuit Zandvoort zou ook best een belangrijke rol kunnen spelen in de Zilhouette cup. De jonge talentvolle Max Weering heeft geen ervaring op het duinen circuit en moet het opnemen tegen onder andere de ervaren Zandvoort specialist John den Hollander. John den Hollander die bij de laatste race een mooie podiumplaats scoorde wil deze lijn zeker ook in Zandvoort voortzetten.


john den hollander
John den Hollander

De PTC/CITYBUG cup een kweekvijver voor jong talent, waarbij je mag constateren dat de rijders die inmiddels wat ervaring hebben opgebouwd de aansluiting naar de top van het klassement hebben gevonden.


noah hermans
Noah Hermans

Een mooi voorbeeld is Noah Hermans, die absoluut de top heeft bereikt, maar soms moet afhaken door kleine persoonlijke foutjes. Dat zelfde kan gezegd worden voor Roy Haak.


roy haak
Roy Haak

Het beloofd aanstaande zondag een mooie racedag te worden op het circuit van Zandvoort. De races worden georganiseerd in een samenwerkingsverband met Bimmerworld. Voor alle informatie, uitslagen en tussenstanden kunt U terecht op www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet