Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Gerald Lekkerkerker van de Ooperon cup naar de PEUGEOT206GTI cup

image001

Het was Gerald Lekkerkerker die in een eerder artikel vertelde dat hij 'wereldkampioen in de Ooperon cup' wilde worden. Jaren vormde Gerald een team met Sjoerd Stiksma in de Ooperon cup. Een team dat steevast in de top 5 finishte. Begin dit jaar maakt de sympathieke en gedreven coureur Gerald Lekkerkerker de overstap naar de PEUGEOT206GTI cup. Een reden om Gerald te vragen naar zijn beweegredenen om deze nieuwe stap in zijn autosportcarrière te zetten.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Als pure liefhebber van de autosport reed Gerald een endurance race in een PTC cup-auto. Een paar maanden later kreeg hij de kans om in een PEUGEOT206GTI cup auto te testen. De ervaring in deze twee klassen maakte iets los bij de ervaren Ooperon coureur. In een PTC cup-auto moet je heel zuinig en netjes rijden om optimale rondetijden te realiseren. Het motorvermogen is beperkt, waardoor je daar geen gebruik van kan maken om fouten te corrigeren.

image002
Gerald Lekkerkerker in actie

Een PEUGEOT206GTI-auto heeft meer motorvermogen en is uitdagender om te rijden. Hij breekt bijvoorbeeld eerder uit dan de Ooperon-auto, maar is goed te corrigeren. De positieve uitdagende ervaring met de PEUGEOT206GTI deed Gerald besluiten om dit jaar te starten in de PEUGEOT206GTI cup. Hij vond een nieuwe teamgenoot in Derk Oldenijens.

image003
Gerald Lekkerkerker en Derk Oldenijens

Naast de rijeigenschappen is Gerald van mening dat het kostenaspect van deze klasse ook heel interessant is. Je kunt echt met een klein budget veel autosportplezier beleven. De competitie moet bij de ACNN zeker nog groeien. De PEUGEOT206GTI cup maakt het totaalplaatje van diverse cups bij de ACNN compleet. Het is een uitstekende klasse voor rijders uit de PTC cup die stap voor stap door willen groeien.

image004
Er is een flink aantal auto's beschikbaar.

image005
Auto's voor de verkoop, voor de verhuur met of zonder deskundige begeleiding. Mocht dit artikel je interesse gewekt hebben, neem dan contact op via www.acnn.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet