Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Rody Kuiper doet goede zaken in PTC cup bij 4e clubrace

Het gebeurt niet vaak, maar 22 juli op TT circuit Assen bij de PTC cup was het toch het geval. Tweemaal een identiek podium. Waren het ook saaie races? Nee, absoluut niet. Tijdens de PTC cup-races 'never a dull moment'. In beide races werd er weer bumper aan bumper en deurkruk aan deurkruk gestreden.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

image001

De winnaar in beide PTC-races was Rody Kuiper uit Staphorst. Hij won tweemaal met zo'n 20 meter voorsprong op de leidster in de PTC cup Rianne Bergman, die in de tussenstand haar riante voorsprong iets zag slinken. Op de derde plaats finishte Ruben Lohuis, de regerend kampioen in deze klasse.

De Ooperon cup blijft een topper in de serie ACNN cups. Er wordt altijd gestreden op het scherpst van de snede en de wedstrijdleiding heeft de handen vol aan reprimandes voor het overschrijden van de track limits. De verschillen zijn klein en opvallend is het rijden van de Ooperon rookies, de coureurs die dit jaar voor het eerst starten in deze klasse. Wanneer je de beide Ooperon cups samenvoegt zie je dat de rookies de gebroeders Zwiep, vader en zoon Ter Velde en Maurice van Dijk/Wouter Bergsma zich melden in de kop van het klassement.

image002

Een hele knappe prestatie werd er geleverd door Robert Ackerman, die in de tweede race achteraan moest starten en na een spectaculaire inhaalrace finishte op de vierde plaats. De strijd in het klassement lijkt dit jaar te gaan tussen regerend kampioen Dimitri van der Spek, Sjoerd Stiksma en het duo Auke Wiegers/Daniel Meendering.

image003

In de Zilhouette cup was er een dubbel podium voor Jan Berry Drenth en Bernard Blaak. Het waren deze twee coureurs die goed op dreef waren. Zij mochten na beide races het podium betreden. Blaak finishte de eerst race op een tweede plaats en de tweede race op een derde plaats. Drenth deed het net even beter, hij finishte de eerste race als derde en won de tweede race. De koploper in de Zilhouette cup, Max Weering, won de eerste race, maar finishte in de tweede race niet vanwege motorische problemen. Succes was er voor John 'event station' den Hollander. Ging het in de voorgaande races mis door technische problemen, de tweede race finishte hij op een mooie tweede plaats. Goed voor zijn zelfvertrouwen en geeft moed voor de rest van het seizoen.

image004

De Peugeot206GTI cup leverde een mooi podium met vader Rene en zoon Mathieu Kruger, geflankeerd door de oude vos Gerald Lekkerkerker.

image005

De volgende ACNN race wordt verreden op het circuit van Zandvoort op 12 augustus. Zie voor alle resultaten en uitslagen www.acnn.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet