Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Tussenbalans halverwege het ACNN seizoen

Op 22 juli wordt op het TT Circuit van Assen de vierde race verreden bij de ACNN met als gastklasse DRDO. Een goed moment om halverwege het seizoen een tussenbalans op te maken.

image001


Tekst: aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Aan het begin van het seizoen is het TC team versterkt met een aantal nieuwe leden. Bij de technische controle zijn de touwtjes strakker aangetrokken, hetgeen zijn vruchten afwerpt. Het concept bij de ACNN -alle auto's gelijk en de coureur maakt het verschil- komt meer tot zijn recht. In de diverse cups zien we dat de onderlinge verschillen kleiner zijn geworden, waardoor de races spannender zijn geworden en zeker voor meer spektakel zorgen.

image002

In de Ooperon cup zijn de verschillen klein en kunnen zeker nog 5 equipes kampioen worden. De leiding in de Ooperon cup is in handen van Sjoerd Stiksma, op één punt gevolgd door de regerend kampioen Dimitri van der Spek.

Sjoerd Stiksma was jaren de teamgenoot van Gerald Lekkerkerker.

image003

Lekkerkerker is dit jaar ingestapt in de Peugeot 206 GTI cup, waar hij een team vormt met Derk Oldenijens en aan de leiding gaat.

image004

De PTC/CITYBUG cup werd de afgelopen jaren gedomineerd door Ruben Lohuis. Een positie die dit jaar overgenomen is door 'girlpower' Rianne Bergman. Domineren is voor Bergman misschien wat sterk uitgedrukt, want ze moet er elke race hard voor knokken. De concurrentie iin de PTC/CITYBUG cup is groot. Een aantal jonge coureurs, zoals Rody Kuiper, Noah Hermans en Roy Haak, beginnen door meer ervaring en goede begeleiding door te stoten naar de top. Hoewel de voorsprong van Rianne Bergman in het tussenklassement inmiddels is opgelopen tot 21 punten op naaste concurrent Rody Kuiper, is de strijd in de cup zeker niet beslist.

image005

In de Zilhouette cup is het de jonge Max Weering, rechtstreeks uit de kartsport afkomstig, die voor het nodige spektakel zorgt. Hij moet nog veel leren en loopt regelmatig tegen allerlei straffen aan, maar heeft inmiddels wel de leiding in de Zilhouette cup. Hij heeft een voorsprong van 13 punten op de regerend kampioen Bernard Blaak.

image006

De AVENGER cup en DTC cup complementeren het ACNN pakket. Een pakket dat voor elke rijder en voor elk budget een mogelijkheid biedt om te genieten van de autosport.

De trainingen op 22 juli op TT Circuit Assen beginnen om 09.00 uur en eerste race start om 11.25 uur. De toegang en parkeren is gratis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet