Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hagan, Torrence en McGaha succesvol in Epping

MattHagan a

Na zijn zege in Norwalk mocht Matt Hagan in Epping voor de tweede achtereenvolgende keer als winnaar bij de Funny Cars op het podium plaatsnemen. In de Top Fuel klasse verstevigde Steve Torrence zijn leidende positie in het kampioenschap met een zege, terwijl bij de Pro Stockers Chris McGaha op New England Dragway naar de winst reed.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA New England Nationals, de 13de ronde van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series, had aan belangstelling bepaald niet te klagen want zowel op zaterdag als zondag was New England Dragway volledig uitverkocht.

LeahPritchett
Leah Pritchett

Bij de Top Fuelers eiste Leah Pritchett de eerste kwalificatiepositie voor zich op. In de eliminaties werd de rijdster van Don Schumacher Racing echter in de halve finales uitgeschakeld door teamgenoot Antron Brown, die in de eerste twee ronden Clay Millican en regerend kampioen Brittany Force te snel af was geweest.

SteveTorrence a
Steve Torrence

In de finale wachtte vervolgens Steve Torrence, die na winst op Dan Mercier en Shawn Reed in de andere halve finale met een overwinning op Tony Schumacher een volledige Don Schumacher Racing finale had weten te voorkomen.

tffinal
De Top Fuel finale

Voor de vijfde keer dit seizoen toonde Torrence zich in de eindstrijd de sterkste en klopte met 3,909 tegen 3,94 seconden Brown. Daarmee verstevigde de Capco Contractors-rijder zijn leidende positie in het tussenklassement.

MattHagan a2
Matt Hagan

Bij de Funny Cars was Don Schumacher Racing in de finale wel succesvol. Na in de kwalificatie al de eerste positie voor zich te hebben opgeëist, was Matt Hagan in de eliminaties een maatje te groot voor Terry Haddock en zijn DSR-teamgenoten Tommy Johnson Jr. en Ron Capps. Aan de andere kant van eliminatieladder deed Tim Wilkerson goede zaken door met zijn Levi, Ray & Shoup Ford Shelby Mustang achtereenvolgens J.R. Todd, Jack Beckman en Shawn Langdon het nakijken te geven.

fcfinal
De finale bij de Funny Cars

Hagan was echter een te grote horde want met 4,15 tegen 4,18 seconden pakte de dit keer in Sandvik-kleuren gestoken DSR Dodge Charger R/T de overwinning, zijn tweede opeenvolgende en derde van dit seizoen. In de tussenstand van het kampioenschap behield Courtney Force ondanks verlies in de eerste eliminatieronde haar leidende positie.

MattHagan p
Matt Hagan

ChrisMcGaha
Chris McGaha

In de Pro Stock klasse wist de als negende uit de kwalificaties naar voren gekomen Chris McGaha tot de finale door te dringen. Met zijn Harlow Sammons Chevrolet Camaro klopte McGaha eerst op reactietijd Jeg Coughlin, om in de kwartfinales op dezelfde manier af te rekenen met de als eerste gekwalificeerde Greg Anderson. Een rood licht van Kenny Delco verschafte McGaha vervolgens een vrije doortocht naar de finale.

psfinal
De Pro Stock finale

En ook daarin was het startlicht doorslaggevend, want nu was het de beurt aan Erica Enders om met 0,015 seconden een rood licht te trekken en daarmee de winst aan McGaha te laten. Met de runner-up finish verzamelde Enders wel genoeg punten om in de tussenstand van het kampioenschap de leiding over te nemen van Tanner Gray.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet