Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Rody Kuiper wint twee races in PTC/Citybug cup

Op zondag 17 juni werd op het TT circuit van Assen het derde evenement verreden met races in de diverse ACNN cups en als gastklasse de Porsche Club Racing (PCR). Zoals gebruikelijk werd er op het scherpst van de snede gestreden in alle cups.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

rody-kuiper

Rody Kuiper voor Ruben Lohuis en Rianne Bergman

De strijd om de eerste plaatsen in de PTC/Citybug was in beide races een lust voor het oog. Er werd weer bumper aan bumper en spiegel aan spiegel geknokt voor elke meter. Dit keer was het Rody Kuiper (93 pnt) die met de eer ging strijken en daardoor in de tussenstand inliep op de koploper Rianne Bergman (114 pnt) en de regerend kampioen Ruben Lohuis (90 pnt) passeerde in de tussen stand.
  podium-PTC-city-bug- Rianne Bergman, Rody Kuiper en Noah Hermans

sjoerd-stiksma

Sjoerd Stiksma bij zijn pitsstop

In de Ooperon cup morsten de koplopers punten. De nummer één in het klassement Dimitri van der Spek raakte bij een touché met een andere rijder licht geblesseerd en moest de strijd staken. De nummers twee in het klassement Auke Wiegers en Daniel Meendering liepen eveneens schade op en eindigden in het achterveld. Het was de zeer sterk rijdende Sjoerd Stiksma die handig gebruik maakte van de malheur van de koplopers en de leiding in tussenklassement overnam.
  sjoerd-stiksman-podium Sjoerd Stiksma nieuwe leider in Operon cup
  Gebroeders-Zwiep Gebroeders Zwiep

De Ooperon rookie cup werd gedomineerd door de gebroeders Zwiep, die beide races wonnen. In de Zilhouette cup maakte het jonge talent Beau Braster zijn debuut in een huurauto van Zilhouette. Naar verwachting start hij de volgende race in een nieuwe Zilhouette, opgebouwd door zijn vader Gilbert Braster.

marcel-schoonhoven
Marcel Schoonhoven


Het waren Marcel van Schoonhoven en Bernard Blaak die respectievelijk de eerste en de tweede race op hun naam wisten te schrijven. De leider in het tussenklassement Max Weering liet punten liggen door een technisch mankement aan zijn deur.
  rene-kruger Rene Kruger

De Peugeot 206 GTI cup werd gedomineerd door Rene Kruger die beide races won en nu de koplopers in tussenklassement, Gerald Lekkerkerker en Derk Oldenijens, met rasse schreden nadert.
  Johannes-Biwier

De strijd in de DTC cup werd gestreden tussen de veteranen Cor Euser en Rene Snel. Op een goede derde plaats eindigde Johannes Wibier in zijn snelle Porsche, die daardoor de leiding nam in de tussenstand.

Ga voor alle uitslagen en tussenstanden van de cups naar www.acnn.nl. De volgende clubrace van de ACNN wordt verreden op 22 juli op het TT circuit van Assen. De toegang is gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet