Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Max Weering van de kart in de Zilhouette aan de kop van klassement

Max Weering zilhouette 2

De verrassing in de eerste races van de Zilhouette cup bij de ACNN mogen we het zeker wel noemen. Max Weering haalde eind 2017 zijn race licentie bij de Advanced Driving School op het TT circuit van Assen. Dit was zijn eerste kennismaking met het lange baan racen. In de eerste twee races scoorde hij direct optimaal, maar zag de podiumplaatsen verloren gaan door de straffen opgelegd door de wedstrijdleider vanwege het veelvuldig overtreden van de track limits. Max is een snelle leerling en dat bewees hij in de derde en vierde race van het seizoen, die hij beide winnend afsloot en daarmee leider werd in de Zilhouette cup 2018. Alle reden om nader kennis te maken met deze coureur.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR


max weering kart


Alles wat met auto's te maken heeft is bij Max Weering met de paplepel ingegoten. Hij is 17 jaar oud en begon met karting op zijn derde jaar. In 14 jaar karten heeft hij deelgenomen in vele klassen en kampioenschappen. Van de miniklasse tot de KZ (schakelklasse) en van clubkampioenschappen tot wereldkampioenschappen. De resultaten in zijn kartcarrière waren wisselvallig, vaak door zijn eigen schuld, veel pech en ongelukken. Van jongs af aan heeft hij altijd voor één team gereden. Het CRG Holland team met dezelfde jongens, vaders en monteurs die voor veel aangename kartjaren hebben gezorgd.

  Max Weering zilhouette 1

Zijn keuze om in de Zilhouette cup te gaan racen was snel gemaakt. Tijdens de racecursus dagen heeft hij leuke gesprekken gehad met de instructeurs van de Advanced Driving School over wat hij in de toekomst wil bereiken. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de Zilhouette cup een leuke klasse voor hem zou zijn. Een paar dagen na de cursus heeft hij een aantal rondes meegereden met Pieter de Jong in een Zilhoutte. Die rondes in de Zilhouette waren eigenlijk een zeer geslaagd verkooppraatje zonder woorden. Hij voelde de wegligging van de auto, hij lag erg strak op de weg en de balans in de auto is erg goed. Conclusie: Er zijn weinig auto's die zo doordacht zijn in deze prijsklasse.
  Max Weering zilhouette 3 podium

De toekomstdroom van Max is om zich verder te ontwikkelen en ook in de autosport weer internationaal te gaan rijden. Eerst wil hij dit jaar op nationaal niveau laten zien dat hij dat aankan. Er zal voor Max veel tijd in gaan zitten om dit te bereiken. Maar niet alleen voor Max maar vooral ook voor zijn vader. Hij is zijn vader erg dankbaar voor wat hij doet en gedaan heeft om deze mooie race-avonturen te realiseren. Naast zijn vader gaat zijn dank uit naar familie/vrienden/coaches en monteurs die hem allemaal steunen en hebben gesteund.
De eerstvolgende race dat Max Weering in actie komt is op 2/3 juni in de Zilhouette cup bij de ACNN op het legendarische circuit van Spa-Franchorchamps.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet