Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Opkomend talent breekt door bij de tweede ACNN clubrace op TT Circuit Assen

Gebroeders-Zwiep-actie

Op een zonovergoten circuit van Assen is 6 mei de tweede clubrace van het seizoen verreden. Het was volop genieten van betaalbare autosport. De nieuwe rijders in de diverse cups mengden zich in de strijd met de gevestigde orde.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

In de Ooperon Rookie cup waren het de gebroeders Jeffrey en Kevin Zwiep die beide races wonnen. Het meest opvallende was dat ze in de overall uitslag van de Ooperon cup in de eerste race tweede werden (ze hadden natuurlijk geen erestraffen).

Gebroeders-Zwiep-podium

Misschien hadden ze wat geluk omdat de leider in het kampioenschap Dimitri van der Spek door problemen met de benzinetoevoer de strijd moest staken, het op kop liggende duo Auke Wiegers en Daniel Meendering de strijd moesten staken door problemen met het differentieel, evenals het sterke duo Patrick Kroeze en Matthieu Kruger. In de tweede race finishten de gebroeders overall op de vierde plek, waarbij ze bewezen dat ze het gevecht met de oude garde aan kunnen.

Noah-Hermans

In de PTC cup was het de jongeling Noah Hermans die in twee bloedstollende races bewees dat de aansluiting naar de top er is met de ervaren 'girlpower' Rianne Bergman en Ruben Lohuis. Hermans finishte beide races als tweede, direct achter Rianne Bergman die beide races won en vlak voor regerend kampioen Ruben Louis, die twee keer als derde finishte.

podium-PTC2

Het waren twee races waar door dit drietal van begin tot eind op het scherpst van de snede, bumper aan bumper en spiegel aan spiegel, werd geknokt. De koploper in het kampioenschap Rody Kuiper raakte in de eerste race even buiten de baan en moest met een kromme stuurstang de strijd staken. De leider in de PTC cup is nu Rianne Bergman.

Max-Weering-2

In de Zilhouette cup was het vraag of Max Weering, de jonge debutant uit de kartsport, ook snelle ronden kon rijden als hij zich aan de tracklimits zou houden. In het eerste evenement verspeelde hij namelijk een zeer goede klassering vanwege het overtreden van tracklimits. Weering had zijn les geleerd en boekte twee overwinningen, waarbij aangetekend moet worden dat hij in de eerste race geen hinder had van de erestraffen bij de verplichte pitstop. Dat was wel het geval voor Bernard Blaak en Erik Geerts, die in beide races respectievelijk tweede en derde werden. Het belooft voor de toekomst spannend te worden bij de rechtstreekse confrontatie tussen deze kemphanen. De leiders na de eerste clubrace Henk Seitsma en Marcel van Schoonhoven moesten de strijd staken door een lekkende koppakking en zij verspeelden daardoor veel punten.

podium-zilhouette

De Avenger Cup was ook van de partij en na spannende races won Piet Hein Elderink beide races.

In het DTC was de winst in race 1 voor Martijn en Jan Peter van Leeuwen. Helaas brak er in de uitloopronde van de eerste race een fusee af, waardoor JP in de tweede race niet aan de start kon verschijnen. Die race werd door Johannes Wibier gewonnen met zijn snelle Porsche.

Het volgende evenement van de ACNN is 2 en 3 juni op het circuit Spa-Francorchamps, waar de Ooperon, Zilhouette en DTC cup met gastklasse PCR aan de start zullen verschijnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet