Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Herhaalt Rody Kuiper zijn huzaren stukje op 6 Mei op Assen

rody kuiper op kop

Op 6 mei wordt op het TT circuit van Assen de tweede race verreden bij de ACNN. De grote vraag is of de PTC cup coureur Rody Kuiper zijn huzaren stukje uit de eerste race kan herhalen. Bij de eerste race wist deze talentvolle PTC coureur beide races op zijn naam te schrijven. Hij verraste daarbij het team van Lohuis Autosport met onder andere regerend kampioen Ruben Lohuis en Rianne Bergman.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

max weering
Max Weering

In de Zilhouette cup gebeurde er in de eerste race een aantal opvallende dingen. Daar was in eerste instantie de regerend kampioen Bernard Blaak die het niet bij kon houden. Zal hij zijn vorm en snelheid terug gevonden hebben. En daar was het nieuwe talent Max Weering die een mooie klassering verloren zag gaan door opgelegde straffen wegens het veelvuldig overtreden van de tracklimits. Het zelfde verhaal is van toepassing op Erik Geerts die een mooie podium plaats verloren zag gaan door overtreden van de tracklimits. De strijd is hevig de grote vraag is hier of de coureurs ondanks de felle strijd dit keer de tracklimits zullen respecteren.

dimitri van der spek
Dimitri van der Spek

In de Ooperon cup werden beduidend minder straffen uitgedeeld, maar de strijd was er niet minder door. Het is de Ooperon kampioen 2017 Dimitri van der Spek die na de eerste races de leiding in handen heeft. Direct op de tweede plaats gevolgd door twee coureurs die terug zijn na een sabbatical van 2 jaar Matthieu Kruger en Patrick Kroeze. Zij zullen in deze tweede race de druk op de regerend kampioen zeker proberen op te bouwen.

Naast bovengenoemde cups komen ook de DTC en AVENGER cup aan de start.Kortom het beloofd weer en mooi en spannende strijd te worden met mooie autosport. De trainingen beginnen om 09.00 uur en de eerste wedstrijd start om 11.25 uur. De toegang en het parkeren is gratis.

acnn-timing-6mei

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet