Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Zaterdag 7 April opening seizoen 2018 met 1e clubrace ACNN op TT-circuit Assen

p-ptc

Het is het 14e jaar dat de Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) 8 races op jaarbasis organiseert. Het concept is in al die jaren niet veranderd "Racen voor een betaalbaar budget". De reglementen zijn zo opgezet dat de kwaliteiten van de coureurs het verschil maken en niet de auto. De opbouw van de diverse cups is zodanig dat een beginnend coureur kan doorgroeien naar gelang van zijn ervaring.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De PTC Cup is een echte starters cup. De kampioen van 2017 Ruben Lohuis zal hard moeten knokken om zijn titel te prolongeren. Afgelopen jaar was de absolute doorbraak van de winnares van de Ladies cup Rianne Bergman. Na de ladies cup wil zij in 2018 het totaal klassement winnen. Het zal een interessante strijd worden, de jeugd staat eveneens te dringen, Noah Hermans, Dominique Kraan, Rody Kuiper en Beau Braster hebben flinke progressie laten zien het afgelopen jaar.

p-avenger

De Avenger Cup is eveneens een starters klasse. Het is een in Nederland ontwikkelende en gebouwde formule auto bedoeld om coureurs afkomstig uit de kartsport voor een betaalbaar budget en onder professionele begeleiding kennis te laten maken met het circuit racen.

p-peugeot206GTI

De Peugeot 206 GTI Cup is een nieuwe klasse bij de ACNN. De belangstelling groeit en er staan een flink aantal Peugeot 206 GTI cup auto's klaar voor de liefhebbers. Het "arrive en drive" concept met professionele begeleiding is mogelijk.

p-ooperon

De Ooperon Cup, de klasse waar het 14 jaar geleden allemaal mee begon, een 'gewone' BMW E36 325i met een standaard motor zorgt al jaren voor een spannende en vaak spectaculaire strijd. De regerend kampioen Dimitri van der Spek zal zijn titel verdedigen en de winnaar van de Rookie cup Arnold Bakker zal zich bewijzen in het veld met veel routiniers. Ook dit jaar is er een Rookie cup met diverse rijders uit de race cursus die hun geluk gaan beproeven.

p-zilhouette2

De Zilhouette Cup wordt de laatste jaren gedomineerd door Bernard Blaak uit Erm. Binnen deze cup heeft de concurrentie deze winter niet stil gezeten. Er is veel getest om te betrouwbaarheid te verhogen en meer snelheid te vinden. We kunnen in deze cup een mooie strijd verwachten waarbij Erik Geerts, Michael Hermans, John den Holander en Jan Berry Drent ook tot de kanshebbers behoren.

p-dtc

De DTC Cup is een cup waarbij voor elke raceauto plaats is. Aan de hand van de inschrijving wordt een klasse indeling gemaakt.

Maak kennis met de ACNN wedstrijden en kom zaterdag 7 April naar het TT circuit Assen. De toegang is gratis en de medewerkers van de ACNN staan U graag te woord voor verdere informatie. Voor meer info www.acnn.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet