Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Christijan Albers rijdt DTM

alberts

Wat Autosport.nl een aantal weken geleden al aankondigde, is nu defintief: naast Patrick Huisman rijdt ook Christijan Albers dit jaar in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Morgen (woensdag) test Albers op het circuit van Hockenheim met een Mercedes-Benz CLK van het Team Original Teile AMG Mercedes, dat wordt geleid door de Zweed Ingmar Persson. Voor dit team zal Albers komend seizoen rijden.

Tekst: René de Boer

Insiders verwachtten de deal tussen Mercedes-Benz en de Nederlandse rijder al veel langer, nadat Albers tijdens tests in Spanje vorige maand een goede indruk achterliet. De discussie over de mogelijkheid om zijn DTM-taak te combineren met eventueel testwerk voor Minardi in de Formule 1 maakte de onderhandelingen tot een langdurige aangelegenheid.

"Natuurlijk ben ik heel blij dat het nu gelukt is. Er is een goede oplossing gevonden", verklaarde Albers na aankomst in Hockenheim tegenover Autosport.nl. Meer wilde hij over het inhoudelijke deel van de overeenkomst niet kwijt.

Tijdens de eerste dag van de DTM-test in Hockenheim was de regerend kampioen, Mercedes-coureur Bernd Schneider, het snelste. Ook Patrick Huisman kwam in actie met de eerste nieuwe CLK van het Team Eschmann AMG Mercedes. Deze auto is bedoeld voor Huismans teamgenoot Bernd Mayländer. Huismans eigen auto is klaar voor de volgende test, die van 2 tot en met 4 april wederom in Hockenheim plaatsvindt. Huisman reed de zesde tijd van de dag. "Het ging mij echter niet in eerste instantie om tijden, maar meer om het gedrag van de auto bij langduriger belasting. Ik heb een volledige raceafstand afgelegd en dat ging heel goed", aldus Huisman.

De test werd gedurende bijna een uur onderbroken, nadat Opel-privérijder Peter Mamerow bij het ingaan van de eerste bocht zwaar gecrasht was. Hij kwam met zijn Astra Coupé in het gras terecht, raakte de bandenstapel en sloeg over de kop, waarbij de auto zwaar beschadigd raakte. Mamerow zelf, die pas afgelopen donderdag zijn handtekening onder het Opel-contract zette, bleef ongedeerd. Eerder had Abt-Audi-rijder Christian Abt al hard de muur geraakt en daarbij zijn TT flink beschadigd. Mamerow en Abt kwamen niet meer in actie.

alainmenu

Menu bij Opel

Vier weken voor de start van het seizoen heeft Opel zijn rijdersbezetting bijna rond. Regerend BTCC-kampioen Alain Menu kwam tot overeenstemming met het in Italië: gehuisveste Opel Euroteam en krijgt de beschikking over een Astra Coupé volgens 2001-specificaties.

Daermee is Menu terug bij af: in 1991 startte de Zwitser zijn toerwagenloopbaan met een Linder-BMW M3 in de DTM. Hij reed in Singen en in Hockenheim, maar zonder al teveel succes. Zijn beste resultaat was een 14e plaats. Evenals Manuel Reuter, Joachim Winkelhock en Timo Scheider krijgt Menu de beschikking over een 2001-Astra. Saillant detail: met Menu (kampioen in 1997 en 2000), Winkelhock (kampioen in 1993) en Abt-Audi-rijder Laurent Aiello (kampioen in 1999) rijden drie oud-BTCC-kampioenen in de DTM, terwijl er in de BTCC zelf geen enkele oud-kampioen meer rijdt! Bij Opel resteert alleen nog een vacature in het Team Phoenix naast Manuel Reuter.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet