Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Benelux-inbreng in DTM groeit. Yves Olivier bij Opel Team Phoenix

Nadat Patrick Huisman en Christijan Albers al vaststonden, komt er dit jaar met Yves Olivier ook een Belgische coureur in de DTM uit. De rijder uit het Westvlaamse Roeselare rijdt voor het Opel Team Phoenix met een Opel Astra V8 Coupé volgens 2000-specificaties. Het gaat om de auto waarmee vorig jaar Manuel Reuter reed. Deze week test Olivier met de overige Opel-coureurs op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

Het is voor het eerst sinds Eric van de Poele in 1990 dat er weer eens een Belgische rijder in de DTM uitkomt. Olivier werd lange tijd in verband gebracht met het Italiaanse Euroteam, maar daar waren alle mogelijkheden uitgeput toen anderhalve week geleden de Zwitser Alain Menu tekende. "Via bemiddeling van Opel-sportdirecter Strycek zijn we toen vrij snel tot een akkoord gekomen met Phoenix", meldt Olivier. Hij benadrukt dat zijn eerste DTM-seizoen vooral als een leerjaar moet worden beschouwd. "Men mag nog geen wonderen van mij verwachten. Belangrijk is eerst, dat ik voldoende ervaring opdoe. Wat dat betreft hoop ik veel van Manuel Reuter te kunnen leren. Ik kan me natuurlijk geen betere teamgenoot wensen!"

21
Class of 2000. Dit jaar zijn er drie Benelux-rijders in het DTM-startveld.


Na Formule Ford en Formule Renault was Yves Olivier van 1996 tot 1999 actief in het Duits Formule 3-kampioenschappen. In 69 races behaalde hij één overwinning, in 1999 op de Salzburgring. Vorig jaar kwam hij voor het Belgische Witmeur Team KTR uit in de Formule 3000, met als beste resultaat een zevende plaats op de Nürburgring. Hij neemt enige toerwagenervaring mee uit enkele deelnames in de Belcar-serie en de 24-uursraces van Zolder en Spa-Francorchamps. In 1999 werd hij tweede in de 24 Uur van Zolder met een Porsche.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet