Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Patrick Huisman tevreden over eerste DTM-test

Patrick Huisman is uitermate positief na zijn eerste kilometers in de Mercedes-Benz CLK DTM. "Het overtrof echt al mijn verwachtingen", meldde de rijder uit Bornerbroek na zijn "maiden run" in het Spaanse Jarama. Huisman legde zondagmiddag zonder enige problemen zo 'n 200 km af en komt ook maandagochtend nog in actie. "Tot nu toe ben ik heel tevreden", aldus de Mercedes-fabriekscoureur.

Tekst: René de Boer
Foto: Dunlop / B. Kasan

testhuismanVandaag kwamen in Jarama vier coureurs in actie: regerend DTM-kampioen Bernd Schneider en Uwe Alzen, beiden namens het HWA-team met nieuwe CLK's volgens de 2001-specificaties en de twee rijders van het Eschmann-team, Patrick Huisman en Bernd Mayländer. Zij reden met een 2000-auto, die door het team van Persson werd gerund.
Huisman reed met de 2000-CLK van het Persson-team.

Schneider was de snelste van de dag, op 0,6 seconde gevolgd door Huisman. Alzen en Mayländer waren respectievelijk 0,5 en 0,7 seconde langzamer dan Huisman, die tegen het einde van de sessie op nieuwe banden nog een snelle tijd draaide.

"Met name qua grip is de CLK echt fantastisch", aldus een enthousiaste Huisman. "In snelle bochten heb je heel veel grip. Ook de remmen zijn heel goed en de auto stuurt veel directer dan ik had gedacht. Zeker in vergelijking met een Porsche doet de CLK denken aan een formulewagen. Er is geen enkel compromis, het is een echte racewagen! Het is echter wel even wennen. Je stuurt gauw teveel, terwijl de auto heel direct reageert. Op het moment voel ik mezelf nog een beetje passagier in plaats van bestuurder, maar ik merk wel dat het steeds beter gaat. Het was echt elke ronde genieten!"

Om de boomlange Huisman enigszins comfortabel in de CLK te kunnen laten zitten, moesten de nodige veranderingen worden aangebracht. Zo werd de stuurkolom iets hoger gezet, waardoor hij wat beter kon sturen. "Bij de nieuwe auto wordt dat wat makkelijker", vertelt hij. De volgende test staat voor begin maart op het circuit van Vallelunga nabij Rome op het programma. Het is de bedoeling dat het Eschmann-team daar met een nieuwe auto deelneemt, waarschijnlijk de auto van Bernd Mayländer. De auto van Huisman is volgens planning in maart klaar.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet