Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Christijan Albers ook in DTM?

De kans bestaat dat naast Patrick Huisman komend seizoen nog een Nederlander in de DTM rijdt. Tijdens een test in het Spaanse Jarama liet Christijan Albers naar eigen zeggen een zeer goede indruk achter bij Mercedes-Benz. Er is nog één vacature in de rijdersbezetting van het merk uit Stuttgart, en de kans is zeer groot dat Albers die zetel gaat vullen. Een beslissing wordt binnen enkele dagen verwacht.

Tekst: René de Boer
Foto: Dunlop / B. Kasan

Na het winnen van de Duitse Formule 3-titel in 1999 had Albers al contact met Mercedes-Benz. Hij testte met de sportwagen CLR op het circuit van Oschersleben en gold destijds als kandidaat voor een zitje in de DTM, maar hij gaf de voorkeur aan Formule 3000. Degenen die achter hem als tweede en derde eindigden in het Duits Formule 3-kampioenschap, Thomas Jäger en Marcel Fässler, kozen wel voor Mercedes en met name Fässler presteerde vorig jaar uitstekend. De Zwitser werd de ontdekking van het DTM-seizoen.

Bij Mercedes-Benz was men ook de naam van de Nederlandse coureur echter niet vergeten en eind vorig jaar werd Albers uitgenodigd voor een test met een CLK uit de DTM. Toen kwam het er niet van, maar vandaag (dinsdag) zat hij op het circuit van Jarama achter het stuur van de auto, waarmee eerder deze week Patrick Huisman al had gereden.

"Wat een auto!" Albers is zeer enthousiast over de Mercedes-Benz CLK DTM. "Je zit er heel laag in, je kunt de voorkant niet zien, maar het went heel snel. Ik ging er vrijwel direct hard mee", meldde de Larenaar na zijn eerste ervaringen. Hij legde een volledige race-afstand af en maakte, naar hij zelf zei, een goede indruk op het team. Aanvankelijk zou hij ook morgen nog rijden, maar de mensen van Mercedes verklaarden dat ze al genoeg hadden gezien. Albers beschouwt dat als positief. "En nu maar afwachten wat er gebeurt. Norbert Haug, de sportdirecteur van Mercedes-Benz, heeft het uiteindelijk voor het zeggen."

Moeten we daaruit opmaken dat Albers zicht heeft op een Mercedes-contract? "Ik weet het niet, maar ik zou het wel heel mooi vinden. We zijn echter ook nog in gesprek met Minardi." Nog geen zekerheid dus. Wel is inmiddels bekend dat beide plaatsen in het European Formule 3000-team, waar Albers vorig jaar reed, bezet zijn. Die optie valt voor de Larenaar dus af. Logisch geredeneerd blijven dan Formule 1 en DTM over. Wordt vervolgd!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet